autobedrijf mol viert lustrum met verloting

Vijf jaar is hij inmiddels eigenaar van Autobedrijf Mol in Luttenberg en Patrick Mol is nog elke dag blij dat hij in 2007 de stap heeft durven nemen om het bedrijf over te nemen van zijn ouders. “Als jochie liep ik al rond in de werkplaats”, vertelt hij. “Ik ben er mee opgegroeid, ik weet niet anders. Het is dus altijd mijn bedoeling geweest om het bedrijf voort te zetten. En het is een goede keuze geweest. Het waren vijf mooie jaren vol met prachtige uitdagingen.”

Patrick is opgeleid tot eerste automonteur. Daarnaast heeft hij met succes de opleiding autospuiter afgerond. Toen duidelijk werd dat hij het bedrijf kon overnemen, volgde hij ook nog een bedrijfskundige opleiding. Hij deelt het bedrijf inmiddels met zijn vriendin Renate Velderman. Het tweetal heeft drie werknemers in dienst. Patrick heeft de dagelijkse leiding, gaat over de autoverkoop en werkt daarnaast in de werkplaats en in de autospuiterij. Renate is verantwoordelijk voor de administratie en boekhouding.

Autobedrijf Mol is een allround autobedrijf. Naast de verkoop van auto’s (nieuw en occasion) richt het team zich op reparaties, onderhoud en APK-keuringen. “Van oudsher zijn we een echte dorpsgarage, maar inmiddels onderscheiden we ons met onze eigen spuiterij”, vertelt Patrick.

“Er zijn maar weinig autobedrijven in de regio die hierover beschikken en we zijn er blij mee dat onze collega-bedrijven ons ook weten te vinden. Maar toch weten veel particulieren nog niet dat we een spuiterij hebben. Vaak worden ze door de verzekering verwezen naar de grotere ketens, terwijl er dus in de buurt een prima adres is. We werken onder dezelfde voorwaarden en op hetzelfde serviceniveau als de grote jongens. We beschikken bovendien ook over enkele leenauto’s.”

Het bedrijf is de economische dip zonder kleerscheuren door gekomen. “We hebben het eigenlijk alleen maar drukker gekregen”, vertelt Patrick. “Ik wil eerlijk zijn tegen mijn klanten. Goed advies geven. Als ik zelf ergens in de winkel sta, houd ik ook niet van mooie verkooppraatjes. Zo probeer ik het vertrouwen van de klanten te behouden. Ook in onze branche is het vaak een kwestie van gunnen. Laagdrempeligheid is dus ook heel belangrijk. Iedereen moet zich vrij voelen om hier op elk moment van de dag binnen te lopen.”

Patrick en Renate houden hun ambities dan ook klein. “Natuurlijk zitten we altijd op plannetjes te broeden en die zijn er ook zat, maar we willen absoluut niet megagroot worden. Onze kracht is onze kleinschaligheid. We nemen de tijd om goed te luisteren naar onze klanten en om aan al hun wensen en eisen te voldoen. Het waren vijf heel drukke jaren. We hebben ontzettend veel uren gedraaid, maar dat doen we graag. We krijgen er een goed gevoel van om alle klanten tevreden te laten vertrekken.”

Autobedrijf Mol is te vinden aan de Wispelweg 38 in Luttenberg, tel: 0572-301212. Meer informatie op staging2.autobedrijfmol.nl

Patrick benadrukt dat, hoewel hij relatief weinig auto’s bij zijn bedrijf heeft staan, zijn auto-aanbod zo groot is als het wereldwijde web. “Samen met de klant neem ik dan de wensen door: aan welke eisen moet de auto voldoen; welk budget is er; welk merk heeft de voorkeur? En daarna ga ik aan het zoeken.”

Patrick staat dit jaar uitgebreid stil bij zijn eerste lustrum als ondernemer. Elke maand wordt er onder de klanten een leuke prijs verloot (van Tomtom tot portable dvd-speler) en aan het einde van 2012 maken ze allemaal nog eens kans op een reischeque van 500 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.