Home / archiefcentraal / zwemles in tijenraan gaat geld kosten

zwemles in tijenraan gaat geld kosten

Wie zijn of haar kind op de inschrijflijst voor zwemles in Tijenraan wil plaatsen, moet daarvoor vanaf volgend jaar 5 euro betalen. Uit de gegevens van de afgelopen jaren blijkt dat kinderen bij meerdere zwembaden worden aangemeld voor zwemlessen. Daardoor is niet duidelijk hoeveel kinderen zwemles in Tijenraan gaan volgen. Door inschrijfgeld te vragen verwacht het team Sportbedrijf van de gemeente Raalte een kleine drempel op te werpen voor ouders die hun kind op de inschrijflijst plaatsen en ondertussen ergens anders zwemlessen volgen.

Ouders kunnen hun kinderen vanaf vier jaar opgeven voor zwemles bij Tijenraan. Het kind komt dan op een inschrijflijst en kan vanaf ongeveer 5,5 jaar beginnen met de zwemlessen. Kinderen die ingeschreven worden, krijgen vanaf 1 januari een zwempas. Daarmee mogen ze alle zondagen gratis zwemmen in Tijenraan. Op die manier kunnen ze samen met hun ouders alvast wennen aan het water en het zwembad. Staat je kind nu al op de inschrijflijst, dan kun je ook een zwempas aanschaffen en gebruik maken van deze regeling.

Kinderen moeten minimaal 5,5 jaar oud zijn voor de reguliere zwemles. Alleen kinderen die minimaal één jaar hebben meegedaan aan baby- en peuterzwemmen kunnen instromen in de speciale groepen voor zwemles aan vierjarigen.

Kinderen die meedoen aan de reguliere zwemlessen krijgen één keer per week 45 minuten les. Dit kan in de ochtenduren voor schooltijd op dinsdag en vrijdagochtend. In de middagen kunnen de kinderen deelnemen aan zwemlessen tussen 15.30 en 18.50 uur. Bij de eerste zwemles worden de ouders uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst en tijdens de lesperiode zijn er regelmatig kijk- en infolessen.

Wie meer wil weten over zwemlessen in Tijenraan, het inschrijfgeld, de kosten van de zwemlessen en de organisatie kan kijken op www.tijenraan.nl of bellen met de receptie van Tijenraan via 0572-347950.

Lees ook

Kledingcheque voor kinderen van minima-ouders

RAALTE – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen uit de gemeente Raalte krijgen ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.