zalencentrum wesepe in handen bosgoed

Met ingang van 1 januari nemen Remco en Carmen Dufour en Arjan Bekedam, de uitbaters van café-zalen Bosgoed in Heeten, de exploitatie van Zalencentrum Wesepe over. Dat gaat vanaf die dag verder als Bosgoed Wesepe. Op dit moment laat de gemeente Olst-Wijhe het exterieur van de Weseper horecagelegenheid aanpakken. Op 2 januari start een grote interne opfrisbeurt. De exploitatie van Zalencentrum Wesepe is nu nog in handen van Harry Harmsen en Daan Speek van de Bökkers Mölle. Hun huurcontract loopt op 31 december af.

De eerste gesprekken over een mogelijke overname van het zalencentrum vonden al jaren geleden plaats. “Ik kreeg destijds via PB Wesepe de vraag of de exploitatie van het zalencentrum niet wat voor mij was”, vertelt Remco. “Maar ik ben er nooit op in gegaan om de simpele redenen dat er heel veel onzekerheid over het pand bestond en dat er heel veel aan moest gebeuren. Enkele maanden geleden las ik een artikel in de krant waarin stond dat de nieuwe Stichting Zalencentrum Wesepe het beheer van het pand op zich zou nemen. De gemeente had bovendien toegezegd de buitenkant van het pand aan te pakken en het gebouw gebruiksklaar af te leveren. Daarmee was wat mij betreft een einde gekomen aan alle onzekere factoren en daarna heb ik contact gezocht met Arnold Nijland, de voorzitter van de stichting. Vervolgens is het heel snel gegaan.”

Voor Remco, Carmen en Arjan biedt de combinatie van twee zalencentra enorm veel extra mogelijkheden. “In Heeten moeten we nu soms nee verkopen als het om feesten en partijen gaat omdat de zaal dan is besproken voor dorpsactiviteiten. Met de extra zalen in Wesepe tot onze beschikking hebben we de mogelijkheid om toch in te gaan op dergelijke aanvragen.”

Arjan voegt toe: “Daarnaast willen we ons nog meer focussen op onze partyservice. Die willen we veel verder profileren en dat zal echt mijn taak worden. In Wesepe beschikken we over een ruime keuken en voldoende opslagruimte. Bovendien verleggen we ons bereik daarmee ook naar de gemeente Olst-Wijhe.”

Remco weet dat de exploitatie van een zalencentrum in een relatief kleine plaats als Wesepe geen gemakkelijke opgave wordt. “Op dit moment is de exploitatie van het zalencentrum nog niet rendabel, maar we zijn ervan overtuigd dat het kan. Kijk ook naar de samenstelling van het bestuur van Stichting Zalencentrum Wesepe. Daar zitten vertegenwoordigers van het hele verenigingsleven in. Iedereen beseft zich dat als Wesepe het zalencentrum wil behouden, dan ook de steun van het hele dorp nodig is. En als we er geen vertrouwen in hadden dat het goed zou komen, dan waren we er nooit aan begonnen.”

Carmen benadrukt dat het dorpskarakter van het zalencentrum behouden zal blijven. “De inwoners van Wesepe hoeven niet bang te zijn dat we er een heel modern gebeuren van zullen maken. Daar houden we zelf ook niet van. Het café moet een lekkere bruine dorpskroeg blijven en de zalen krijgen een tijdloze inrichting.”

Het is inmiddels mogelijk om zalen in Wesepe te reserveren. Dat kan op tel: 0570-531210. De interne opfrisbeurt zal gefaseerd uitgevoerd worden, zodat het zalencentrum geopend kan blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.