wicher naberman exposeert fotos in den nul

In het nieuwe Infocentrum IJssel in Den Nul is op dit moment een expositie te zien van foto’s van het IJssellandschap tussen Deventer en Zwolle. De foto’s zijn gemaakt door de Welsumse fotograaf en cineast Wicher Naberman.

Te zien zijn zeven panoramafoto’s in kleur gemaakt tussen 2004 en 2011 en een viertal panoramafoto’s in zwart-wit, gemaakt tussen 1981 en 1984. De verschillende foto’s variëren in lengte van 2,60 meter tot 1,00 meter.

In een op tafel liggende documentatiemap is de complete verzameling panoramafoto’s te zien met de plaats waar en het tijdstip waarop de foto’s gemaakt zijn. In twee andere mappen is een verzameling te zien van foto’s in zwart-wit, die op de linker IJsseloever tussen Deventer en Zwolle gemaakt in de jaren tussen 1979 en 1987. De 60 foto’s in het A3-formaat (42×30 cm) zijn onderverdeeld in twaalf series. Mooi is te zien welke veranderingen er de afgelopen decennia in het IJssellandschap hebben plaatsgevonden.

Van achttien foto’s uit de verzameling panoramafoto’s zijn ansichtkaarten gemaakt in langwerpig formaat (10×21 cm) en afgedrukt op origineel fotopapier. Ze zijn aan de balie verkrijgbaar voor slechts 2,50 euro. Vooral de winterlandschappen kunnen prachtig als exclusieve kerst- en nieuwjaarskaart fungeren. Het Infocentrum IJssel Den Nul is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.