weer is kerstmarkt boskamp goedgezind

Dagenlang hing er de dreiging van een verwachte zware storm boven de georganiseerde kerstmarkt van Boskamp. Het was de grote vraag of de geplande tent wel geplaatst kon worden vanwege de verwachte stormachtige wind. De weersverwachtingen spraken elkaar tegen en hielden de organisatoren tot het laatst in onzekerheid en spanning.

Hoewel de ophalers van de tent ’s morgens bij Zelhem in de sneeuw kwamen, was er bij aankomst op de Boskamp slechts sprake van een koude regen. Deze werd door de tentbouwers getrotseerd en het was inmiddels duidelijk dat de storm naar Frankrijk ging en de Boskampse kerstmarkt ongemoeid zou laten.

Hoogtepunt van de dag was ontsteken van de verlichting van de kerktoren. Nadat de midwinterhoornblazers elkaar met hun hoorns hadden beantwoord, drukte de voorzitter van de locatieraad Herman van der Linde de knop in om de Boskampse toren langzaam in het licht te zetten. Hij sprak hierbij de hoop uit dat deze toren nog heel lang het lichtend middelpunt van de Boskamp mocht blijven.

Toen de gehele toren was verlicht, stak er een spontaan applaus op van de mensen die de verlichting voor het eerst aanschouwden. Hierna ging de druk bezochte kerstmarkt direct volop van start. Tot op het laatst zijn er nog standhouders bijgekomen om ook hun producten te mogen verkopen.

Het publiek vond het aanbod zeer divers, met naast de bekende kerstspullen en sieraden, ook biologische boerenkoolpakketten van Overkempe, die goed werden afgenomen. De markt werd opgeluisterd door de muziekgroep Just A band, die afwisselend in de tent en in zaal IJsseldijk speelde. De Kerstman en herders zorgden voor de nodige sfeer en gezelligheid.

Naast de verlichte toren was er veel sfeerverlichting van de overal geplaatste waxinelichtjes en vuurkorven. De tent was het middelpunt voor de inwendige mens, hier gingen de broodjes worst en snert gretig van de hand, terwijl buiten de Glühwein gretig werd afgenomen, die in een grote pot boven een nostalgisch vuur werd warm gehouden.

Niet alleen buiten was het sfeervol en gezellig, ook in de kerk zorgden het dames- en herenkoor, het saxofoonkwartet en het koor Ardente voor de bekende gezellige kerstklanken. Tussen de optreden door speelde Hein Hunneman, de organist van het Boskampse orgel, naar hartenlust op zijn orgel.

Ook werden er deze dag prijzen uitgedeeld. Van de vele ingeleverde kleurplaten werden de platen van de volgende kinderen met een prijs beloond. Voor de onderbouw ging de eerste prijs naar Romein v/d Klok (7), de tweede prijs naar Brent Roesink (6) en de derde prijs naar Ravi van der Linden (5). Bij de bovenbouw ging de eerste prijs naar Marieke Smits (10), de tweede prijs naar Iris Steerneman (8) en de derde prijs naar Jens Bos (9).

Tijdens de kerstmarkt kon er ook geraden worden wat het gewicht van de kerstkalkoen was. Het juiste gewicht was 6,050 kg. Frank Otterlo was hier de winnaar met 6500 gram. Het juiste aantal dennenappels in de kerstboom werd door twee dames goed geraden. Na loting ging de door Tuincentrum Hollegien Olst beschikbaar gestelde plant naar mevrouw Pelgrom uit Olst, terwijl er voor mevrouw Ruiter uit Olst twee kerstbakjes klaarstonden. Het juiste aantal dennenappels bedroeg 86.

Tot slot ging de door Plus Vermaning beschikbaar gestelde boodschappenmand naar de familie Jansen uit Olst. De familie had 30,19 euro geraden, terwijl het juiste bedrag 30,12 euro bedroeg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.