vuurwerkbril al voor kerst te koop

De oogartsen van het Deventer Ziekenhuis beginnen woensdag 21 december al met de verkoop van de vuurwerkbril. Reden is de grote vraag en de hoop dat vroege vuurwerk-afstekers de bril direct gaan gebruiken.

De vuurwerkbril is, zoals ieder jaar, te koop bij de Oogpoli en op de Spoedpost. De bril kost 2,50 euro en is verkrijgbaar in 2 maten (jeugd en volwassenen) en de kleuren roze, paars, blauw en zwart.

Ook de oogartsen van de Isala klinieken in Zwolle verkopen dit jaar vuurwerkbrillen. Daarmee hopen de artsen oogverwondingen bij het afsteken van voorwerk te voorkomen. Naast brillen voor volwassenen verkoopt de polikliniek Oogheelkunde met name brillen voor kinderen. De brillen kosten drie euro per stuk.

De opbrenst van de verkoop wordt dit jaar geschonken aan het goede doel Asian Eye Care, een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van blindheid in Aziatische landen met hulp van lokale artsen en verpleegkundigen.

De vuurwerkbrillen zijn vanaf woensdag 21 december te koop bij de polikliniek Oogheelkunde op locatie Weezenlanden (tijdens de kerstdagen gesloten, openingstijden via staging2.isala.nl/oogheelkunde).

De oogartsen verkopen de bril omdat ze hopen dat het aantal slachtoffers met oogletsel door de bril afneemt. Jaarlijks zijn dat er toch nog enkele tientallen, soms met blindheid tot gevolg. De vuurwerkbril is gemaakt van acrylaat, daardoor vrij onzichtbaar, maar heeft wel een goede bescherming. Het advies is om de bril niet alleen te dragen bij het afsteken van vuurwerk maar ook bij het kijken naar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.