vosman zit met opdrachtgever aan dezelfde kant van de tafel

Bouwbedrijf Vosman uit Raalte mag met een gerust hart een pionier in de als traditioneel bekend staande sector worden genoemd. Niet alleen heeft ze de sociale media als LinkedIn en Twitter omarmd, maar er wordt ook daadwerkelijk gebruik van gemaakt. Ze werkt tevens met het driedimensionale bouwinformatiemodel. ‘Ons motto is dat we samen met de opdrachtgever willen bouwen. We zitten aan dezelfde kant van de tafel’, is het stokpaardje van directeur Remco Harink.

Bouwbedrijf Vosman stelt zich kwetsbaar op en verwacht dezelfde houding van de opdrachtgever. Met andere woorden: een bedrijf dat zeven aannemers uitnodigt om een offerte uit te brengen en uitsluitend in zee wil gaan met de goedkoopste partij mag een deurtje verder gaan. Dat klinkt wellicht arrogant, zeker in tijden van economische teloorgang, maar Harink is bijzonder duidelijk: ‘Vosman staat bekend om het leveren van kwaliteit en dat willen we te allen tijde kunnen garanderen. We willen niet bij iedere spijker hoeven na te denken of we deze wel of niet kunnen gebruiken.’

Het driedimensionale bouwinformatiemodel. Het zegt de niet-ingewijden waarschijnlijk helemaal niets, maar ook in de bouwsector is het zeker nog geen gemeengoed. ‘In feite kunnen wij met dit model ook de rol van architect voor onze rekening nemen. Het maakt niet uit of het nu gaat om een ontwerp van een kleine verbouwing of om een nieuwbouwpand met een oppervlakte van enkele honderden vierkante meters. Wij kunnen hiermee mooie ontwerpen maken en het voordeel is dat we al een aantal stappen verder denken dan een architect. Zo kunnen we bijvoorbeeld al rekening houden met het installatiewerk en is het daardoor mogelijk om in de ontwerpfase fouten tijdens de bouw te voorkomen. En alles wordt dus in 3D gevisualiseerd, dus je kunt het ontwerp heel inzichtelijk maken voor de klant.’

De directeur is van mening dat gebruik van het 3D bouwinformatiemodel zeker financiële voordelen heeft, maar daarvoor moet de klant wel op de lange termijn durven te kijken. ‘We kunnen een heel precies ontwerp uittekenen en daarmee de faalkosten tot een minimum beperken. Complexe detailleringen worden in 3D uitgetekend en eventuele problemen worden in het 3D model opgelost. Natuurlijk kun je ook tijdens de bouw allerlei zaken constateren en oplossen, maar dat kost wel tijd en geld. Een ander voordeel van het 3D bouwinformatiemodel is dat je heel snel in beeld hebt waar je besparingen kunt realiseren.’

De introductie van het 3D bouwinformatiemodel binnen Bouwbedrijf Vosman is al een aantal jaren geleden tot stand gekomen. Het geeft aan dat de onderneming voorop loopt, maar het zegt eveneens iets over de controle die men heeft over het bouwproces. ‘Onze bouwmethode is zo uitgedacht, dat we zoveel mogelijk gebruik maken van dezelfde bouwmaterialen en in detail kunnen bouwen. Daarmee kom je niet gauw voor vervelende verrassingen te staan’, aldus Harink die in meerdere opzichten laat zien met de toekomst bezig te zijn. ‘Het fundament onder ons bedrijf is goed, maar we richten ons ook nadrukkelijk op de opleiding van leerlingen.’

Bouwbedrijf Vosman staat wellicht bekend als bouwer voor particulieren (zowel verbouw als nieuwbouw) en dat is ook nog steeds een belangrijk onderdeel, maar ze heeft inmiddels aansprekende panden voor de zakelijke markt gebouwd. Te denken valt bijvoorbeeld aan de nieuwbouw van Buwie Glas- en Schilderwerken en Koerkamp Keukenbouw, beiden aan de Zompstraat in Raalte. Verder is ze momenteel vast aan het werk voor de lokale C1000 distributiecentra en heeft ze net het derde nieuwbouwpand van LC Maan aan de Klipperweg gerealiseerd. Bovendien wordt binnenkort gestart met een bedrijfsverzamelgebouw aan de Tjalkstraat. ‘We maken een keuze voor professionaliteit en werken daarom met vaste onderaannemers, want dan weet je wat je aan elkaar hebt. Maar, we zijn met niemand getrouwd, dus als een klant een (zakelijke) band heeft met een andere aannemer gaan we zonder problemen met die partij in zee.’

Bouwbedrijf Vosman

Zompstraat 14

8102 HX Raalte

T: 0572 – 351 343

E: info@bouwbedrijfvosman.nl

I: staging2.bouwbedrijfvosman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.