video op internet is niet meer weg te denken

Bewegend beeld met geluid (video) is de krachtigste communicatievorm die er bestaat. Online video creëert een beleving en betrekt de kijker emotioneel in het verhaal. Bij een vorm als drama of humor binnen een video, is de betrokkenheid van de kijker het grootst. Online video ráákt mensen en dringt door tot hun gevoelswereld.

Mensen nemen steeds minder de tijd voor het lezen van documentatie en richten zich vooral op informatiebronnen als internet en social media. Een promovideo is hét middel bij uitstek om hier effectief op in te spelen. Online video inspireert, verbetert de relatie met klanten, geeft informatie over producten en diensten, ondersteunt bij training en opleiding, nodigt uit tot response, enthousiasmeert, creëert een beleving rond een product, ondersteunt lifestyle en imago en werkt mee aan een positieve merkbeleving.

Bovenal zijn internet en video interactieve media! Reeds in 1928 fantaseerde de Berliner Illustrierte Zeitung over een Zeppelin met ingebouwde camera die met een afstandsbediening kon worden bediend. Met behulp van deze uitvinding kon de kijker zelf bepalen wat hij van de wereld wilde zien. Moderne media werken niet anders: de kijker bepaalt wat hij wil zien, waar en wanneer. Op elk gewenst moment kan hij achter zijn computer plaatsnemen, zijn favoriete film zoeken, informatie op websites bekijken, producten bestellen, orders plaatsen… De moderne consument heeft zelf het stuur in handen.

Deze zelfbewuste consumenten halen heel veel informatie van het internet. Zoekend via Google maken zij een keuze uit de vele miljoenen websites en online video’s. Indien uw video de juiste SEO heeft meegekregen komen zij ook bij uw video terecht, bijvoorbeeld via Google of de diverse social media kanalen als LinkedIn of Facebook. Maar ook via de sterk opkomende QR-codes (= Quick Respons code) in de printmedia advertenties die ook weer uw video kunnen tonen en indexeren.

De best bezochte online videosite van Nederland is momenteel YouTube. Via YouTube zetten gebruikers hun eigen films online en kunnen de video’s van anderen bekijken. Inmiddels maakt meer dan de helft van alle internetgebruikers daar gebruik van en steeds meer ondernemers laten hun video ook op YouTube plaatsen. Immers, het is in eerste instantie gratis en in tweede instantie wordt er gigantisch veel naar gekeken. Daarbij is YouTube een onderdeel van Google met als voordeel dat wanneer een video goed wordt bekeken, uw desbetreffende website ook een hogere plaats krijgt in de Google zoekmachine.

Regio Business TV rekent af met de gedachte dat de productie van een online video nog altijd veel geld zou kosten. Niets is minder waar… Wij produceren al vanaf € 185 een representatieve Elevator Pitch. Wilt u meer beelden van uw bedrijf laten tonen, dan adviseren wij een Promo-pitch en wilt u nog verder gaan dan is een bedrijfsfilm of commercial een goede optie om over na te denken.

Wij denken op de eerste plaats met u mee over de boodschap die u wilt uitdragen met de video op uw website. Daarbij kan de boodschap in een formele of informele set-up ten uitvoer worden gebracht, waarbij wij altijd eerst een draaiboek maken.

Vervolgens wordt aan de hand van dit draaiboek gefilmd en gemonteerd. De eerste ruwe montage kunt u online zelf bekijken en eventuele correcties aangeven. Na aanpassing plaatsen wij de video voor de tweede keer online.

Het is vervolgens mogelijk de videoboodschap te laten bekrachtigen met een stem (voice over). U kunt dan, terwijl u de beelden online bekijkt, een bedrijfstekst schrijven of desgewenst schrijven wij deze voor u. De ingesproken tekst monteren wij samen met passende achtergrondmuziek onder de video, waarna uw bedrijfspresentatie klaar is om definitief online te gaan.

Is uw video opgeleverd dan adviseren wij u welke trefwoorden u het beste dient te gebruiken voor een hogere indexering binnen YouTube en Google (videomarketing). Vervolgens wordt uw video geheel volgens uw wensen geplaatst op de diverse social media kanalen, denkende aan uw LinkedIn– of Facebook profiel of kanalen als Google+ of E-cademy.com

Nadat uw video is opgeleverd, ontvangt u van ons ook een QR-code. Een QR-code is een 2D code waarin u informatie kwijt kunt. Het werkt in feite net als een barcode achterop een pak melk. In een QR-code kunt u echter veel meer informatie kwijt dan in een streepjescode. Indien u deze QR-code eenvoudig met uw mobiele telefoon fotografeert (scant), wordt er een koppeling gemaakt naar uw video en wordt deze direct op de mobiele telefoon getoond, wat weer een groot voordeel oplevert voor de indexering van uw video in Google!

Deze koppeling wordt geheel door Regio Business TV verzorgd zodat u er geen omkijken meer naar heeft. U kunt de QR-code direct gebruiken in bijvoorbeeld uw advertentiemateriaal waarbij men via uw advertentie gelijk uw video mobiel kan bekijken.

Benieuwd hoe u en uw bedrijf zich modern kunnen profileren middels een video? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Wij adviseren u graag.

Regio Business TV

J.B. Jongkindstraat 14

7424 ES Deventer

T: 0570 – 61 68 56

E: mail@regiobusiness.tv

I: staging2.regiobusiness.tv

http://nl.linkedin.com/in/regiobusinesstv

staging2.youtube.com/videoadvertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.