veel belangstelling voor de wraak van salland

De eerste editie van de Wraak van Salland gaat op vrijdag 20 januari van start in De Gouverneur in Raalte. Daarna volgen nog negen livemuziekavonden in andere cafés in Salland. Negen cafés, een discotheek, 24 bands uit de regio en nu al interesse van andere regio’s. De Wraak van Salland is nu al een blijvertje. En zo moet het ook, want de Wraak wil bands uit de regio een podium bieden en daarmee indirect het popklimaat verbeteren.

De Wraak van Salland is mogelijk gemaakt door het Pedro Pico Pop festival, Beaphar, Fraizle en Salland Centraal en natuurlijk door de deelnemende horecagelegenheden. Ook de gemeenten Raalte en Dalfsen en het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunen de Wraak. De gemeente Olst-Wijhe heeft ondersteuning nog in overweging. Zelfs ROC Landstede werkt mee, de studenten zullen in de voorrondes per live-act één nummer vastleggen op video.

Op 20 januari trapt de Wraak af in café de Gouverneur te Raalte. Bands die avond zijn: de jonge mannen van Activate (bekend van Pedro Pico Pop 2011), One Shot Band (uit Raalte en omgeving), de Nieuwe Stempel (nieuwe rock/funk sensatie die laatst een plaat heeft opgenomen) en Fool House uit Lettele. Ook zal het Pedro Pico Pop festival van deze avond gebruik maken om het nieuwe logo te presenteren. De datum voor het festival is vastgezet op 8/9 juni 2012.

Café Vosman in Nieuw Heeten is op vrijdag 27 januari aan de beurt. De bezoekers kunnen kijken en luisteren naar Peanuts Outta Can (grote favoriet tijdens Aanstormend Talent uit Raalte), Dom Verdan (Sallandse rockformatie uit Holten/Espelo), Chop 226 (jong talent: In de gaten houden deze jongens!) en Everbreak uit Zwolle.

Vrijdag 3 februari staat de Wraak in Reimink in Lemelerveld waar je kennis maakt met Wilhelmfreddie (funkband uit Deventer), Razzle (covers en meer uit Raalte en omgeving), One For Sue (nieuwe formatie uit Zwolle/Heino) en A Letter Home dat naast Zwolle ook bandleden uit Zuid-Afrika heeft.

Vrijdag 10 februari is de Wraak te gast in café De Schoenmaker in Luttenberg. Hier komt de wat hardere formatie Carved in Gold iedereen wakker schudden. Ook Break it Down en Premium (Heino) zijn van de partij. Midnight Menace kennen we al van Pedro Pico Pop en deze mannen en vrouw hebben al veel ervaring in deze en eerdere bands opgedaan.

Het Dorpshuis Herxen is op zaterdag 3 maart aan de beurt. Hier komen de ervaren mannen van Dut Ow Deugt de boel op de kop zetten. Ook 10 to Go uit Raalte en the Schiw uit Heino (organisatoren van het In the Attic festival) komen langs. De vierde band is That’s What She Said uit Zwolle.

De laatste voorronde staat gepland op vrijdag 9 maart in café De Hoppe in Broekland. De avond wordt gevuld door Userius (met zoon van Erwin Nyhoff), Wat? Uit Wijhe, the Followers (tevens uit Wijhe en Deventer) en Dick E. Blake uit Deventer.

Van de 24 deelnemers gaat de helft door naar de halve finales. Per voorronde wordt er één band door het publiek ter plekke gekozen. De bezoekers van Sallandcentraal.nl mogen op basis van audio- en video-opnames de tweede band kiezen. Deze opnames worden gemaakt in samenwerking met Fraizle, Hillroad Records en ROC Landstede. De video’s zullen te zien zijn bij Salland Centraal en RTV Raalte. De audio is ook op Salland Centraal terug te horen.

De halve finales staan gepland op vrijdag 16 maart in Bosgoed Heeten; vrijdag 23 maart in Oortwijn Heino en vrijdag 30 maart in Oranjerie Wijhe. Tijdens elke halve finale wordt er door een vakkundige jury een winnaar gekozen. Ook hier kan het thuispubliek nog een favoriet toevoegen.

De vier bands die over blijven, komen tijdens de finale op zaterdag 7 april in De Leeren Lampe in aanmerking voor een aantal mooie prijzen. Zo worden er optredens op Pedro Pico Pop weggeven, maar ook op andere festivals als Burgerpop in Deventer. Alle avonden zijn gratis toegankelijk voor publiek dankzij de bijdrage van de deelnemende locaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.