van kippenschuur tot kantoor

Waar aan de Erveweg 11 in het buitengebied van Welsum een half jaar geleden nog een vervallen kippenschuur stond, staat sinds kort een fraai kantoorgebouw. De vormgeving sluit prima aan bij de natuurrijke omgeving en het is daarmee een schoolvoorbeeld van een nieuwe economische drager in het landelijk gebied. De bouw is gerealiseerd door bouwbedrijf Wijnhout uit Heino, in opdracht van Frank en Bertina Heijnens. Frank is een ervaren adviseur op het gebied van bodemsanering, landinrichting en waterbeheer, terwijl Bertina actief is in het verzorgen van natuureducatie en natuurbeleving. Beiden hebben in een deel van het nieuwe pand hun eigen werkplek, maar het gebouw beschikt ook over een grote instructieruimte met pantry en toiletten dat te huur is voor bedrijven en organisaties.

In de afgelopen decennia is het economische belang van de agrarische sector flink afgenomen. Om het platteland toch vitaal te houden, stimuleren overheden nieuwe economische dragers. Daarbij wordt vooral gedacht aan recreatie, maar een kantoorfunctie blijkt ook erg goed te passen in het buitengebied. Nadat de benodigde omgevingsvergunning was verleend kon de zoektocht naar een geschikte bouwer beginnen. Daarbij viel de keuze op bouwbedrijf Wijnhout uit Heino. Ludo Wijnhout: “Voor ons was het een interessant project, vooral door de specifieke eisen rond materiaalgebruik van de familie Heijnens. Zij wilden duurzaam bouwen met Douglas hout uit de Veluwe. Als interieurbouwer hebben we dit hout ook verwerkt in het op maat gemaakte meubilair“. Frank vult aan met enkele andere toepassingen van duurzaam bouwen: “Onze toiletten worden doorgespoeld met regenwater. Verder komt de warmte en het warme water van een biomassakachel”. Deze biomassakachel is vakkundig geplaatst en geïnstalleerd door HeatPlus (voorheen R & WE) uit Heino.

Nu de bouw is opgeleverd kijken Frank en Bertina met veel voldoening terug op de samenwerking met bouwbedrijf Wijnhout. Bertina: “De medewerkers van Wijnhout waren toegankelijk, open en ze dachten mee. Wijnhout staat net als wij voor een hoogwaardige afwerking. Het was een perfecte samenwerking”. Louis Wijnhout spreekt op zijn beurt waardering uit voor het prettige contact met Frank en Bertina Heijnens. “De wensen rond duurzaam bouwen hebben wij zo praktisch mogelijk ingevuld. Dat sloot goed aan bij de opvattingen van de familie Heijnens. Verder verliep de planning prima, vooral ook een verdienste van Frank die o.a. projectmanager is.”

Naast de eigen werkplekken beschikt het kantoorgebouw ook over een grote instructieruimte met pantry, toiletten en een eigen ingang. Die kan gehuurd worden door bedrijven en organisaties om met maximaal twintig personen bijvoorbeeld eens buiten-gewoon te vergaderen met een leuke natuuractiviteit als onderbreking. Bertina: “Buiten vergaderen is bij ons heel gewoon, ons streekeigen erf is een hectare puur natuur. Ook kunnen we desgewenst catering verzorgen met lokale biologische producten”.

Bouwbedrijf Louis Wijnhout Heijnens Milieuadvies Natuurcontact

Paalweg 5 Erveweg 11 Erveweg 11

8141 RT Heino 8196 KE Welsum 8196 KE Welsum

T: 0572 – 39 29 40 T: 0570 – 56 44 33 T: 06-10807822

E: info@louiswijnhout.nl E: info@heijnensmilieuadvies.nl E: info@natuurcontact.nl

I: staging2.louiswijnhout.nl I: staging2.heijnensmilieuadvies.nl I: staging2.natuurcontact.nl

staging2.erveweg11.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.