van hijum blij met kleine beweging n35

De N35 tussen Zwolle en Wijthmen en tussen Wierden en Nijverdal wordt sowieso verbreed, maar voor het traject bij Raalte en Mariënheem was volgens de minister geen geld meer. Het CDA nam hier geen genoegen mee. “De minister stuurde in november een brief naar de kamer dat er geen geld meer was en dat ze haar handen van het proces afhaalde. Wij vonden dat niet kunnen. De ambitie moet zijn om de hele weg op te waarderen. Nu hebben wij met de regio een verkenning geëist en daar is al geld voor. Dat gaat volgend jaar starten.”

Dat er weer een verkenning wordt gestart is grotendeels te danken aan de inzet van het Kamerlid uit Laag Zuthem, al blijft hij er zelf bescheiden onder. “De verbreding van de A1, N35 en N50 staat in ons CDA-programma en Sander de Rouwe is er ook al heel lang mee bezig geweest. We zijn blij met de kleine beweging, maar we zijn pas tevreden als de verbreding er is. Maar dat duurt jaren. In 2006 werd er gestart met de verkenning van de verbreding van de weg tussen Zwolle en Wijthmen. Met dezelfde inzet van de regio en het bedrijfsleven blijven we doorknokken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.