tweejaarslijks kerstfestijn in nieuw heeten

Nieuw Heeten is op woensdag 21 december omgetoverd tot een gezellig en sfeervol kerstdorp. Dan is namelijk het Kersfestijn van Nieuw Heeten. Alpenhoornblazers blazen het festijn om 17.00 uur feestelijk in.

Het tweejaarlijkse Kerstfestijn is een waar festijn voor jong en oud met diverse activiteiten. Dit jaar is de kerk van Nieuw Heeten het stralende middelpunt. In en rondom de kerk is er van alles te zien en te doen. Zo zijn er in de kerk zelf exposities van onder andere kerststallen en iconenkunst. Buiten de kerk kan men langs de diverse kerstkramen struinen op zoek naar leuke kerstcadeautjes en -decoraties.

Het Kerstfestijn wordt muzikaal opgevrolijkt door muziek van diverse zanggroepen uit de regio. De hele avond verzorgen zij optredens. En terwijl bezoekers genieten van glühwein en kersthapjes, laten midwinterhoornblazers het bijzondere geluid van de midwinterhoorn horen.

Voor het Kerstfestijn is een speciale korte winterwandeling uitgezet van ongeveer 25 minuten. Thema van de wandeling is het beeldverhaal ‘De kleine trommeljongen’. Dit bijbelverhaal vertelt over een jongetje dat heel goed trommel kan spelen. Als het kindje Jezus geboren wordt, heeft hij geen geld voor een geschenk aan Jezus. Om toch te laten zien hoe dankbaar hij is, speelt hij op zijn trommel. Dit verhaal wordt tijdens de wandeling tot leven gebracht door toneelvereniging Spots uit Nieuw Heeten. De levende kerststal ontbreekt daarbij dan ook niet. Ook loopt de schaapsherder met haar kudde schapen door het dorp.

Verder is er voor de kinderen een wensboom waar zij hun speciale wens kunnen achterlaten, kunnen ze creatief zijn met verf, geeft de midwinterhoornblazers een demonstraties over het maken van een midwinterhoorn, etc. Kortom, genoeg ingrediënten voor een gezellige kerstavond in Nieuw Heeten.

Het Kerstfestijn is gratis. Het begint om 17.00 uur en gaat de hele avond door. Op de website staging2.nieuwheeten-online.nl staat meer informatie over het Kerstfestijn Nieuw Heeten. Ook kan men het complete programma downloaden en de foto’s van het Kerstfestijn 2009 bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.