Home / archiefcentraal / tegenstander rohda per direct uit competitie

tegenstander rohda per direct uit competitie

DIO Groningen trekt zich per direct terug uit de Hoofdklasse C. Dat meldt de club op haar digitale thuishaven. De reden voor het besluit is dat de club meer kosten maakt door in de Hoofdklasse te spelen dan dat er aan verdiend wordt. Zowel qua sponsoring als qua toeschouwersaantal vallen de opbrengsten tegen. Het bestuur zegt bang te zijn dat de zaterdagafdeling en de jeugdafdeling van de club anders in gevaar komen.

De KNVB heeft laten weten dat terugtrekken niet zomaar mogelijk is, waarop het bestuur van de club het besluit heeft genomen de komende drie weken niet te spelen. Hierdoor moet de KNVB de club uit de competitie halen.

DIO heeft na elf speelronden slechts twee punten en staat daardoor op de laatste plaats. De punten werden behaald tegen Sneek Wit Zwart en RKHVV. Rohda won met maar liefst 2-9 van de ploeg uit Groningen. Behalve het doelsaldo heeft het terugtrekken van de club geen grote gevolgen voor de mannen van trainer Kick Maatman.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.