tcr vervoer klaar voor regiotaxi vechtdal

Vanaf 1 januari om 8.00 uur gaan de taxi’s rijden in de regio Hardenberg, Ommen en Dalfsen. Naast de regiotaxi biedt TCR Vervoer ook straattaxi’s en touringcars aan in deze regio.

“De auto’s gaan rijden vanuit onze nieuwe vestiging in Hardenberg en vanuit de bestaande vestiging in Dalfsen”, vertelt eigenaar Marc Roescher. “En de eerste ritten voor het nieuwe jaar zijn al geboekt.”

Mede-eigenaar Bas Roescher vult aan: “De ritten worden nu nog door VMNN en Taxi Zagers verzorgd, maar op 31 december wordt de telefoon naar ons doorgeschakeld. En klanten die nu al ritten willen boeken voor volgend jaar worden uiteraard doorgeschakeld naar ons, zodat wij deze in kunnen plannen.”

De twee broers zijn beide enthousiast en optimistisch over de start in het voor hen ‘onbekende gebied’. “We hebben een goede start gemaakt. Alle chauffeurs, ongeveer veertig, hebben hun bedrijfskleding en instructie gekregen. De voorbereidingen zijn getroffen, maar het blijft natuurlijk spannend”, zegt Marc. “Maar we hebben al twaalf jaar ervaring met dit product in de regio Salland, dus helemaal onbekend zijn we natuurlijk niet”, zegt Bas. “We hebben de chauffeurs overgenomen en zij kennen het gebied uit hun duim.”

Regiotaxi Vechtdal gaat in totaal met ongeveer 24 auto’s rijden. Vijf auto’s gaan rijden op groen gas. “De koningin zei in haar toespraak op Tweede Kerstdag dat we moeten verduurzamen en dat doen we met dit project”, zegt Bob Hemmers van Pouw. “De auto’s zijn CO2-neutraal en dus milieuvriendelijker. Deze auto’s verdienen de voorkeur boven andere voertuigen. Groen gas helpt met het verbeteren van de luchtkwaliteit.”

De taxi’s van TCR worden volgetankt bij het net nieuw geopende Groen Gas tankstation bij Mastebroek in Hardenberg. “De voertuigen zijn wel iets duurder, maar zo dragen we wel ons steentje bij aan een beter milieu”, reageert Marc.

Het voordeel van de Regiotaxi is dat het voor iedereen toegankelijk is en dat het relatief goedkoop is. “Daarnaast is het heel gebruiksvriendelijk. Je kunt zelfs digitaal reserveren en betalen via iDeal.”

Voor de klant verandert er vanaf 1 januari niet veel. “In plaats van een witte of grijze taxi, stopt er vanaf volgend jaar een blauwe taxi voor de deur. Dat is heel erg herkenbaar. Bovendien zien de klanten in het Vechtdal dezelfde chauffeurs terug.”

Voor meer informatie over de Regiotaxi kun je op staging2.regiotaxi.overijssel.nl kijken. Meer informatie over TCR Vervoer is op staging2.tcr.nl te vinden. Wil je de regiotaxi bestellen dan kan dit via 0900-8412 (Vechtdal) en 0900-8884 (Salland).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.