succes voor stokvisdennen op kampioenschap

Succes voor de schaatsers van Stokvisdennen dit weekend. Afgelopen zaterdag zijn E-pupil Joep Wennemars en C-junior Loes Adegeest Gewestelijk Kampioen geworden op het ijs van de ijshallen in Deventer en Enschede. Joep was met een prachtig nieuw clubrecord op de 300 meter van 33,85 maar liefst ruim zes seconden sneller dan nummer twee. Ook de 100 meter won hij ruim.

In de Scheg in Deventer reden de junioren C en B het gewestelijk sprintkampioenschap. Loes maakte het daar een stuk spannender: na twee 500 meters stond ze vier honderdsten achter op nummer twee, maar met een tweede plaats op de afsluitende 1000 meter wist ze dit om te zetten in een voorsprong van 0,8 seconden.

Bij de dames B-junioren reed Tessa Lucas een persoonlijk record van 1:29,26, waarmee ze fraai tweede werd op die afstand. Haar totale resultaat was goed voor een prima vierde plaats, op slechts 0,8 seconden van het podium.

Meer foto's