strategische alliantie helpt starlight

‘We hebben een ware metamorfose ondergaan.’ De openingswoorden van Willy en Ruud Marsman blijven meteen hangen. Ze zetten de toon voor een bijzonder interessant gesprek over Starlight en haar rol in de wereld van sfeerverlichting. Het is duidelijk dat het Heinose bedrijf een ingrijpende periode achter de rug heeft, waarin het vooral kritisch naar zichzelf heeft gekeken. Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ze een strategische alliantie is aangegaan met het Oostenrijkse MK Illumination.

Hoewel in de bovenstaande tekst in weinig zinnen al veel is verteld, verdient het toch nog wel enige toelichting. Starlight is één van de drie firma’s van Marsman Holding BV en houdt zich voornamelijk bezig met sfeerverlichting voor winkelcentra tijdens de grote eindejaarsfeesten. De andere twee bedrijven zijn Multilight (attractieverlichting) en Technoprint (belettering).

In de wereld van de sfeerverlichting staat Starlight goed bekend, maar ze stond voor de beslissing of ze wel of niet een stap wilde maken naar een hoger segment. MK Illumination zocht juist naar een bedrijf om voet aan de grond te krijgen in Nederland. Tot op heden begaven de Oostenrijkers zich op de West-Europese markt, maar bleef Nederland buiten hun bereik. In het verleden werd zelfs (zonder succes) een poging ondernomen om Starlight over te nemen.

Dit zette vader en zoon Marsman aan het denken. Waarom niet samen optrekken in plaats van elkaar kapot concurreren? Aldus geschiedde en in maart van dit jaar zag de werkmaatschappij MK Illumination Holland het levenslicht. ‘Een mooie synergie, gericht op de toekomst. We begeven ons hiermee boven in de markt met hele mooie producten. En dat terwijl Starlight gewoon blijft bestaan.’

Superchic

MK Illumination Holland kent een florissante start. Ze levert veel handelswaren (grote strengen verlichting) en ornamenten aan installatiebedrijven, aan collega’s van Starlight, maar ook aan de vestigingen van de Technische Unie. Geen wonder dat ze in Heino blij zijn dat deze strategische zet zo goed heeft uitgepakt. ‘We hebben een prachtig assortiment en we kunnen meeliften op de ontwikkelingen en ervaringen van de Oostenrijkers. Zo werken ze met gepatenteerde LED’s uit China. Werkelijk schitterende kleuren en van een constante goede kwaliteit. Bovendien hebben ze een eigen bedrijf in Slowakije dat ornamenten produceert. Superchic en toch betaalbaar. Deze alliantie betekent voor ons een enorme slag in productiecapaciteit en we kunnen daarmee onze toekomst zeker stellen.’

Wordt de sfeerverlichting in Raalte net zo mooi als in Dalfsen?

U heeft het wellicht in de krant gelezen: er is behoefte aan nieuwe sfeerverlichting in Raalte. Drie partijen (ROV, een ‘bankpartij’ en de gemeente) zijn bereid om de handen ineen te slaan om er vanaf 2012 echt iets moois van te maken. Starlight is voornemens ook hier de schitterende verlichting uit het MK-assortiment aan te bieden. ‘Voor het geld van een Volkswagen krijgen ze een Audi’, aldus Willy en Ruud Marsman.

De titel van mooist verlichte plaats in Overijssel, misschien zelfs van Nederland, is volgens vader en zoon nu nog in handen van Dalfsen (zie ook de coverfoto). ‘Ze hebben daar heel duidelijk aangegeven dat ze graag iets aparts wilden. Dankzij de MK-ornamenten konden we aan dat verzoek voldoen. Je weet echt niet wat je ziet. De reacties vanuit de middenstand zijn dan ook ongelooflijk enthousiast en men is bijzonder trots. Het is wel wat duurder dan aanvankelijk de bedoeling was, maar dankzij extra inspanningen kon men het toch financieren.’

Vader en zoon Marsman gunnen Dalfsen alle eer en waardering, want de trots is wederzijds, maar hun geliefde Raalte kan niet achterblijven. ‘Als inwoners van Raalte zijn we natuurlijk wel extra gemotiveerd om er iets moois van te maken. Voor praktische hetzelfde bedrag kunnen ze in Raalte een veel mooiere en energiezuinige LED-sfeerverlichting voor de donkere laatste dagen van het jaar krijgen.’

Starlight / MK Illumination Holland

L.J. Costerstraat 15

8141 GN Heino

T: 0572 – 391 015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.