stormloop op id kaart voor kinderen verwacht

Het ministerie verwacht de komende twee weken een stormloop op aanvragen voor de Nederlandse identiteitskaart voor kinderen tot 14 jaar. Vanaf volgend jaar kost een dergelijke id-kaart namelijk dertig euro. Tot die tijd betaal je nog 9,20 euro.

De prijswijziging is een gevolg van de nieuw vastgestelde bedragen door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Door de verwachte toename kan de levertijd van vijf werkdagen niet gegarandeerd worden.

Kinderen onder de 12 jaar hebben schriftelijke toestemming van beide ouders nodig. Vanaf 26 juni 2012 moeten alle kinderen een eigen reisdocument hebben. Ze mogen dan niet meer bijgeschreven staan bij hun ouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.