stindt ambachtelijke kwaliteit staat voorop

“Mijn eerste opdracht was gelijk een grote”, vertelt Ilja. “De renovatie van de buitenkant van een twee-onder-een-kapwoning. Het werk is bijna af, het resultaat is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever. Het leuke is dat voorbijgangers die me aan het werk zien me benaderen voor andere klussen. Ik heb al meerdere nieuwe opdrachten binnen. Dat stemt me wel optimistisch voor de toekomst. Nadelen ben ik nog niet tegengekomen. Wel zitten er enkele kanten aan het ondernemerschap die ik minder leuk vind, zoals de hele administratieve rompslomp, maar dat hoort er nu eenmaal ook bij.”

Ilja heeft bijna achttien jaar lang bij diverse aannemers in het westen van het land gewerkt. “Het langst ben ik machinaal houtbewerker/chef werkplaats geweest. Ik heb ook twee jaar in de buitendienst onderhoudswerk gedaan aan woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Het klantcontact vond ik daarbij erg leuk en ook de afwisseling en relatieve vrijheid. Ik fantaseerde toen al over een eigen zaak, eigen baas zijn. Tot afgelopen zomer heb ik een jaar als assistent-manager gewerkt bij de technische dienst van een groot wellness resort op de Veluwe. Dat was ook leuk om te doen maar wel iets anders dan ik gewend was en ik verlangde terug naar mijn oude werkzaamheden. Zo besloot ik mijn oude vak weer op te pakken maar nu als zelfstandig ondernemer.”

Natuurlijk is het bedrijf van Ilja niet het enige timmer, onderhouds- en klusbedrijf in de regio. Maar volgens Ilja voegt hij wel zeer zeker iets toe. “Een paar van mijn vroegere leermeesters, die inmiddels al lang van hun pensioen genieten, waren mensen van de oude stempel als het gaat om ouderwetse degelijkheid en de liefde voor het vak. Geen mensen van ‘grote stappen, snel thuis’. Ik denk dat ik dat van hen heb overgenomen. Wat ik ook doe, ambachtelijke kwaliteit staat voorop. En doordat ik de bedrijfskosten laag kan houden en dus concurrerende tarieven hanteer, ontstaat er voor de klant een bijzonder aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding.”

Stindt Timmer- en Onderhoudsbedrijf in Olst is gevestigd aan de Ds. K. Terpstrastraat 22 in Olst, tel: 0570-866212, mob: 06-41693508. Meer informatie op staging2.stindt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.