Home / archiefcentraal / steven veldhuis opnieuw sterkste bij ruiiterdagen

steven veldhuis opnieuw sterkste bij ruiiterdagen

In 1988 wist Veldhuis voor het eerst de titel op zijn naam te zetten in de hoogste klasse. Dit jaar – tijdens de 30e editie van het evenement – lukte het de ruiter uit Haaksbergen voor de achtste maal. Vanzelf ging het echter niet. Hij finishte slechts een halve seconde sneller dan de nummer twee, Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen.

De toeschouwers, die in grote getale naar Manege Bartels waren gekomen, werden beloond met een super spannende barrage. De ruiters en amazones haalden alles uit de kast en namen veel risico’s wat zorgde voor prachtige paardensport. Rob Schipper uit Haarle liet goed van zich horen tijdens de Sallandse Ruiterdagen. Hij finishte als derde in de Z/ZZ-finale en ging er in de klasse M zelfs met de Gouden Aar vandoor.

Rob Schipper en Steven Veldhuis werden op traditionele wijze gehuldigd. Onder luid applaus van het publiek kwamen zij de piste binnenrijden door de erehaag van ponyclubleden van de Heemruiters. Na het Wilhelmus gaven zij hun paarden af en maakten een ereronde in de arreslee. Een prachtige afsluiting van vijf dagen paardensport in Manege Bartels.

Op 2 en 3 januari verschijnen de ponyruiters aan start bij de Sallandse Ruiterdagen. De finales van alle klassen worden op 3 januari vanaf 18.00 uur verreden.

Voor uitslagen van de paarden-ruiterdagen, zie verder in dit dossier.

Lees ook

Fietstocht door Duursche Waarden

DEN NUL – Staatsbosbeheer presenteert op zondag 8 augustus een fietstocht door de Duursche Waarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.