slachtofferhulp betrekt politiebureau raalte

Slachtofferhulp heeft een ruimte van politiebureau Raalte betrokken. In de afgelopen periode is het politiebureau gerenoveerd, toen dat klaar was werd er ook plek gemaakt voor Slachtofferhulp.

Slachtofferhulp Nederland helpt mensen, die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt na een misdrijf of verkeersongeval. Door zo’n ingrijpende gebeurtenis kunnen er in het persoonlijke leven van het slachtoffer drastische veranderingen plaatsvinden. Medewerkers van Slachtofferhulp kunnen helpen door slachtoffers juridisch, emotioneel of praktisch te ondersteunen.

Praktische kan de hulp bestaan uit hulp bij het invullen van papieren en het opstellen van brieven. De hulp kan ook bestaan uit het begeleiden bij een rechtszaak. Kan de schade op de dader worden verhaald? Kan het slachtoffer zelf iets zeggen in de rechtszaal of kan dit toch beter schriftelijk gebeuren? Hoe werkt het als de dader niet is gepakt en er wel ernstige schade is? Dit zijn zo enkele vragen waar slachtoffers mee te maken kunnen krijgen en waarbij de medewerkers hen graag begeleiden, adviseren en ondersteunen.

De vrijwillige medewerkers van Slachtofferhulp worden hierin geschoold en ondersteund door beroepskrachten. Voorop staat dat de ene burger de ander vrijwillig helpt. Vrijwilligers krijgen na de sollicitatieprocedure een basisopleiding. Naast deze opleiding worden er diverse vervolgtrainingen gegeven.

Het bureau is geopend op maandag-, woensdag-, en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur

Het werkgebied van bureau Raalte betreft de gemeente Olst-Wijhe en Raalte. Er wordt hulp geboden aan meer dan 200 cliënten per jaar.

Het bureau is gevestigd aan Mettingenlaan 80 in Raalte. Meer informatie: www slachtofferhulp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.