sallandse clubs zien mogelijkheden

De Sallandse voetbalvereniging zien veel mogelijkheden in samenwerking met de KNVB en De Voetbalacademie met betrekking tot talentontwikkeling. Dat bleek tijdens de informatieavond die gehouden werd in het clubhuis van vv Heino. Bestuursleden technische zaken en hoofden jeugdopleiding van vv Heino, sv Heeten, sv Broekland, Wijhe ’92, sv Nieuw Heeten en Rohda Raalte kwamen daar bijeen.

Tijdens deze bijeenkomst gaven de Voetbal School Salland en de Voetbal Academie van Daan Koerhuis tekst en uitleg over hun werkwijze en visie op het gebied van het ontwikkelen van voetbaltalent. Naast aandacht voor technische zaken is er veel aandacht voor sociale vaardigheden en mentaliteit. De KNVB hield bij monde van Wim van der Wal een presentatie over de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar en de plannen voor de toekomst. De KNVB wil stimuleren dat voetbalverenigingen regionaal gaan samenwerken op het gebied van talentontwikkeling, kaderontwikkeling en clubontwikkeling.

Na de pauze werd aan de hand van prikkelende stellingen en vragen in groepen gediscussieerd. Zo kwamen onder andere de volgende stellingen aan bod: talentontwikkeling gaat voor het verenigingsbelang; de trainers moeten veel meer aandacht besteden aan de sociale vaardigheden tijdens de voetbaltrainingen; onze vereniging vervult een belangrijke maatschappelijke functie.

Aan het eind werden de uitkomsten samengevat. Alle aanwezigen vonden het een zinvolle bijeenkomst die een vervolg verdient. Daarnaast toonden iedereen zich enthousiast over nauwe samenwerking met elkaar, om talent een kans te bieden, kader goed op te leiden en clubs sterker te maken. Voetbal School Salland gaat in samenwerking met de KNVB zorgen voor een passend vervolg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.