ruimtelijke locatie voor kleinere bedrijven

Een werkplek met uitzicht op het buitengebied. Veel vrijheid ten aanzien van vorm en grootte. Zonder de infrastructurele nadelen van een nieuwbouwplan, maar met alle openbare voorzieningen reeds klaar voor gebruik. Kortom: de meest ideale omstandigheden om een bedrijfslocatie te realiseren. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch wordt deze kans werkelijkheid, in de tweede en laatste fase van De Zegge VI in Raalte. Projectleider Technische Infrastructuur Richard Zijlstra: “Mensen die deze kavels kopen, komen eigenlijk in een gespreid bedje terecht”.

Sinds de eerste kaveluitgifte van het destijds nieuw te realiseren bedrijventerrein De Zegge VI, heeft de zuidoostkant van Raalte een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Bijna alle kavels zijn inmiddels bebouwd en vormen samen een bloeiend geheel van bedrijven uit zeer uiteenlopende branches. Veelal MKB-bedrijven afkomstig uit Raalte zelf, maar ook uit omliggende delen van de gemeente. De tot op heden uitgegeven kavels op De Zegge VI, zijn kleine tot middelgrote kavels, grotendeels variërend van 1.000 m2 tot 6.000 m2, met een gemiddelde kavelgrootte van circa 3.000 m2. De tweede fase zal naar verwachting grotendeels uit kleinere kavels bestaan. Makelaar Paul Hannink: “We merken dat er veel vraag is naar relatief kleinere kavels. Die mogelijkheid willen we dan ook bieden, met groottes van tussen de 1.000 en 2.000 m2. Dit maakt deze tweede fase voor kleinere ondernemingen dus zeer aantrekkelijk”.

Naast de kleine kavels biedt fase 2 van De Zegge VI meer unieke voordelen. Door de ligging aan de noord- en oostkant van het plangebied, worden de kavels begrensd door het bestaande buitengebied van Raalte. De Heesweg vormt de zuidgrens. Hannink: “Eigenlijk zijn dit de mooiste kavels van het hele plan, met vrij uitzicht op het buitengebied. Dit groene karakter wordt ook doorgevoerd in de inrichting van de openbare ruimtes. Veel groenstroken, aanleg van wadi’s, brede bermen. Dit laatste past ook weer in de randvoorwaarden om het bedrijventerrein ook in de toekomst aan de dan geldende wensen en eisen te laten voldoen. Daar is door de realiserende partijen veel energie ingestoken. Voldoende parkeerruimte bijvoorbeeld, is van wezenlijk belang. Deze zaken zijn achteraf lastig terug te draaien en die moet je van tevoren dus goed overwegen en berekenen”.

Projectleider Technische Infrastructuur van De Zegge VI is Richard Zijlstra van ontwikkelcombinatie Oude Wolbers – Timmerhuisprojecten VOF. Vanaf de allereerste ontwikkelingsfase is hij bij het project betrokken. “Toen we de grond kochten stonden er nog boerderijen op. We hebben het uiteindelijk geheel zelf ontwikkeld tot wat het nu is, in goede samenwerking met de gemeente Raalte. Alle infrastructuur is inmiddels aangelegd en ingericht, inclusief wegen, riolering en nutsvoorzieningen. Mensen die nu een kavel kopen, komen eigenlijk in een gespreid bedje terecht. In de eerste fase moesten sommige bedrijven nog wel eens wachten op bepaalde leidingen of aansluitingen. Dat is hier niet meer aan de orde.”

De totale oppervlakte netto bedrijventerrein voor fase 2 van De Zegge VI bedraagt 2,2 hectare. Kopers hoeven niet te wachten om hun plannen te realiseren, de kavels zijn per direct beschikbaar. Het bestemmingsplan is reeds onherroepelijk in werking getreden. Momenteel is men in overleg met de gemeente om het plan woonrijp te maken. Meer informatie vindt u in de flyer, die als insert bij deze editie van Salland Zakelijk is bijgevoegd. Geïnteresseerden zijn welkom om contact op te nemen met:

Hannink Makelaars

Herenstraat 1

8102 CN Raalte

T: 0572- 351291

E: info@hannink.nl

I: staging2.hannink.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.