raalte aan de slag met probleemjongeren

De gemeente Raalte maakt in 2012 werk van overlast gevende jongeren. Het is één van de drie speerpunten in de veiligheidsaanpak van het volgend jaar, naast woninginbraken en verkeersveiligheid. Volgens ambtelijke stukken is er in Raalte één groep die voor overlast zorgt. “De aanpak wordt puur preventief,” meldt burgemeester Zoon.

Wel is de gemeente nu bezig met het in kaart brengen van potentiële probleemjongeren, maar tot nu toe lijken die weinig met criminaliteit te maken te hebben. Van de drie mogelijke classificaties krijgt de groep het lichtste stempel opgedrukt: ‘hinderlijk’.

De preventieve aanpak houdt vooral in dat de jongeren mogelijk meer betrokken worden bij jeugdwerk, meer begeleiding krijgen, dat er meer toezicht wordt gehouden en dat er waar nodig contact wordt gezocht met hun ouders.

“Het aantal klachten dat over de jongeren binnenkomt bij de gemeente, valt mee. We willen met de preventieve aanpak voorkomen dat het excessief wordt en hiermee weer voorkomen dat er een probleem ontstaat,” aldus de burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.