raadslid doet aangifte van bedreiging

SP-raadslid Harry van Kampen doet dinsdag aangifte van bedreiging bij de politie. De brief van Flierefluiter-eigenaar Pronk is volgens hem ‘zeer onfris’. De felle brief aan de gemeenteraad van de Flierefluiter-eigenaar maakt de tongen los in Raalte. Zijn brief aan de raadsleden valt in compleet verkeerde aarde, maar dat was te verwachten. “Als jullie kiezen voor oorlog, prima, maar dan gaan er dooien vallen, zoals dat elke oorlog betaamt,” stelde Pronk maandag.

Raadslid van D66 Mathijs Perton weet nog niet of hij naar de politie stapt. “Persoonlijk heb ik overwogen aangifte te doen, ik weet nog niet of ik dit zal doen, maar zo’n brief gaat over alle grenzen heen.“

Perton stelt dat Pronk, ongeacht de geschiedenis van de kwestie, zijn taal had moeten matigen: “Met dit soort brieven verspil je alle goede intenties en naar mijn mening bemoeilijk je hiermee juist alle pogingen om er onderling uit te komen. Zo’n actie zal zeker niet zaken versnellen, eerder vertragen. Ik word hierdoor alleen maar kritischer door en laat mij zeker niet chanteren middels dit soort brieven.”

Ook SP’er Harry van Kampen is niet gecharmeerd van de houding van Pronk. “In het voorjaar vroegen we hoe het met de betalingsachterstand stond van een nog openstaand bedrag. Hij lapt de spelregels aan zijn laars en ik zeg er wat van. Ik betreur zijn manier van optreden.”

Burgemeester en fractievoorzitters van de gemeenteraad hebben maandagavond gesproken over de brief. Omdat het een besloten bijeenkomst is, maakt een rondgang bij de politici weinig los. SP’er Van Kampen laat enkel weten dat hij niet over de inhoud van het gesprek mag praten.

Wie de brief van Pronk gemist heeft, kan hem in de bijlage van dit artikel vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.