politienl nu ook voor smartphones

In de app is te zien waar het dichtstbijzijnde politiebureau ligt. Door middel vaneen druk op de knop kan contact gelegd worden met het alarmnummer 112 of het landelijke politienummer 0900-8844. Via het alarmnummer 112 komen politie, brandweer of ambulance meteen in actie. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende politiezaken.

Verder is het mogelijk om beeldmateriaal van een ernstig misdrijf direct naar de politie te uploaden. Dat gebeurt snel en zonder tussenkomst van een pc, laptop of geheugenkaartje. Het getuigenmateriaal komt dan rechtstreeks terecht bij het juiste politiekorps. Want hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe groter de kans dat daders gepakt kunnen worden.

Met de app zijn ook het politienieuws, Amber Alert en Burgernet eenvoudig te volgen. AmberAlert is het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. Door te klikken op de foto van een vermiste minderjarige, krijgt de gebruiker meteen het Amber Alert bericht in beeld.

Burgernet is een nieuw samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Daarnaast kan de gebruiker ook het landelijk politienieuws ontvangen. Met een simpele instelling is zelfs het lokale politie nieuws te volgen, bijvoorbeeld alleen het politienieuws uit de woon- of werkomgeving van de gebruiker van de smartphone.

De app ‘Politie.nl’ is geschikt voor iPhone, iPad en mobiele telefoons met het besturingssysteem Androïd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.