outdoor sallandse kerstshow bij groenrijk

“Vergeleken met vorig jaar presenteren we nog meer speciale activiteiten”, vertellen Marleen Hekking, Linda van der Vechte en Johnny Holtkuile namens het team van Groenrijk Raalte. “Zo mogen de kinderen gratis ritjes maken op een ezel. Vrijdagmiddag staat er een demonstratie met foambloemen op het programma. Ook van de orchideeëndokter verwachten we veel. De orchidee is een prachtige, zeer goed verkochte plant, maar vereist ook veel speciale aandacht. De orchideeëndokter heeft ontzettend veel verstand van de plant en kan advies geven over het houden ervan. De bezoekers mogen ook hun eigen orchideeën meenemen, maar één tip, zorg er bij koud weer wel voor dat de planten goed warm zijn ingepakt.”

Vrijwel alle stands hebben raakvlakken met gezelligheid, Kerst en de koude decemberdagen. De bezoekers mogen stands verwachten van onder andere: Karin Otten (glazen sieraden); Lilian Leeflang (geborduurde tafellakens); Eijsink (horloges, petten, mutsen, sjaals en tassen); Dream Plafonds; Pension Salouwe; Edelsmid Silvia en Dsign en zo (steigerhouten meubelen). Bakkerij van der Most zorgt voor oliebollen. Een groep midwinterhoornblazers laat zien hoe het instrument gemaakt wordt en zal ook enkele keren de midwinterhoorn laten schallen.

Grote publiekstrekker zijn de demonstraties van Frits Hoogers. Zijn bedrijf Florafrits.nl houdt zich op (inter)nationaal niveau bezig met het aankleden van partijen en evenementen en het op maat inrichten en stylen van huizen en bedrijven. “Hij zal meerdere demonstraties presenteren”, vertellen Marleen, Linda en Johnny. “We verwachten er veel van. Frits staat heel hoog aangeschreven en uit de belangstelling voor zijn eerdere shows bij ons blijkt wel dat veel mensen interesse hebben in zijn bloemschikkunsten.”

Uiteraard kunnen de bezoekers die dagen ook een keuze maken uit het enorme aanbod kerstbomen. Johnny heeft er ruim duizend (in alle vormen en maten). De scouting uit Lemelerveld zorgt voor het parkeerbeheer. Voor de kinderen is er een speelhoek waar ze kaarsjes kunnen maken of mee kunnen doen aan een kleurwedstrijd. Verder wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. En voor het eerst is er ook ouderwetse snert verkrijgbaar. Groenrijk Raalte gebruikt de Outdoor Sallandse Kerstshow tevens om de nieuwe kerstcollectie te tonen. Wat kleurgebruik betreft, wacht ons een rustige, ingetogen, maar ook stijlvolle kerst. “Het is allemaal wat minder fel en uitbundig dit jaar”, vertelt Marleen. “Je ziet veel pastelkleuren en natuurlijke tinten en materialen. Maar ook de combinatie van ijsblauw en wit komen we vaak tegen. Het traditionele rood is gebleven.” Bovendien vormt de Outdoor Sallandse Kerstshow ook een prachtige gelegenheid om de nieuw ingerichte kas van Groenrijk Raalte te bekijken. “Vorig jaar hadden we net een flinke uitbreiding achter de rug, maar zaten we nog middenin een interne restyling. We presenteren nu een echte Groenrijkwinkel die aan alle eisen wat betreft presentatie en huisstijl voldoet. We zijn enorm trots op het resultaat!”

Johnny en Marleen hopen de lijn die ze met de eerste drie edities van de Outdoor Sallandse Kerstshow hebben ingezet, dit jaar vast te houden. “Onze grote kracht? De entree is gratis en parkeren is gratis. Niks hoeft. Gezelligheid en compactheid, daar zetten we op in.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.