open huis bij bruggeman mechanisatie lemele

Bruggeman Mechanisatie BV opent op woensdag 7 december de nieuwe bedrijfshal in Lemele. Dat wordt van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 december gevierd met een open huis. Iedereen is welkom om de bedrijfshal te bekijken, dat natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Het open huis duurt op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

De bedrijfshal in Lemele staat op het voormalige Stoevelaar-terrein aan de Lemelerweg. De hal is gesitueerd naast het oude pand van Stoevelaar. Bruggeman Mechanisatie BV (met de hoofdvestiging in Broekland) nam in 2004 het voormalige landbouwmechanisatiebedrijf Stoevelaar over. “Daarna hebben onze activiteiten daar een enorme groei doorgemaakt”, vertelt Tonnie Bruggeman, mede-eigenaar van Bruggeman Mechanisatie BV. “We zijn er begonnen met vier medewerkers, nu is dat bijna het dubbele.” In 2009 kocht het bedrijf de grond van Exel Lemele Bouwgroep, hetgeen ook de bouw van de hal mogelijk maakte. De nieuwe hal heeft een grootte van duizend vierkante meter en biedt plaats aan een showroom, een werkplaats met magazijn en kantoorruimte. In de showroom van het landbouwmechanisatiebedrijf kunnen klanten terecht voor onder andere tuin- en parkmachines, trekkers, hakselaars, voermachines, graafmachines en voerwinningmachines. Daarnaast bestaat het aanbod ook uit tweedehands tractoren en landbouwwerktuigen.

Bruggeman heeft recentelijk het meerderheidsaandeel van de vestiging in Broekland verkocht aan Kamps de Wild, dochteronderneming van Koninklijke Reesink N.V. Vestiging Lemele blijft eigendom en is weer verhuurd aan de nieuwe B.V. De overname heeft ook tot gevolg gehad dat Bruggeman Mechanisatie BV nu officieel dealer van de merken Claas, Amazone en Kaweco mag noemen. “Claas is een echt groeimerk”, vertelt Bruggeman. “Wat hakselaars en combines betreft, heeft het merk wereldwijd een marktaandeel van meer dan 50 procent. Claas richt zich nu ook op de tractormarkt. En dat heeft absoluut voordelen, de tractoren en andere landbouwmachines van Claas, Amazone en Kaweco vormen allemaal één uniforme lijn. Het sluit heel gemakkelijk op elkaar aan. Overigens beschikken we gewoon over alle onderdelen van John Deere tractoren en oogstmachines, de klant is en blijft bij ons aan het juiste adres voor onderhoud en reparaties, wij hebben de kennis in huis.”

Hoe dan ook is Bruggeman enorm trots op zijn nieuwe hal in Lemele. “Er staat een prachtig pand. In deze tijden kun je niet stil blijven zitten. Schaalvergroting is nodig. Het aantal boeren wordt immers kleiner en als je je aanbod niet uitbreidt, ga je moeilijke tijden tegemoet. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst.”

De hoofdvestiging van Bruggeman Mechanisatie BV is te vinden aan de Van Dongenstraat 36 in Broekland. De nieuwe bedrijfshal in Lemele is gevestigd aan de Lemelerweg 25c. Meer informatie op staging2.bmb-bruggeman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.