ook teamloop op rabobank vv heino veldloop

Inschrijven kan tot en met 6 januari 22.00 uur via staging2.vvheino.nl en op 7 januari vanaf 12.00 uur tot 10 minuten voor de start in de kantine van vv Heino.

Deelnemers kunnen verschillende afstanden lopen. Voor de 1 kilometer, die van start gaat om 14.15 uur, betaal je 1 euro, voor de 2,5 kilometer, die start om 13.45 uur, betaal je 2 euro. Deelname aan de 5, start om 13.00 uur, en 10 kilometer, start om 14.10 uur, kost 5 euro.

De prijsuitreiking vindt plaats om ongeveer 15.30 uur. Voor de deelnemers aan de 1 en 2,5 kilometer is er een herinneringsmedaille. Voor de 1kilometer komen alleen kinderen tot en met 6 jaar in aanmerking voor de prijzen. Voor de 2,5 kilometer komen jongens tot en met 10 jaar en meisjes tot en met 12 jaar in aanmerking voor de prijzen. Voor de 5 en de 10 kilometer zijn er prijzen in natura.

De loop wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden. In 1986 werd de veldloop voor het eerste gehouden als een trainingsloop van 10 kilometer voor de selectiespelers van vv Heino. Er waren 21 deelnemers. Inmiddels is de loop uitgegroeid tot een Sallandse loop met vier afstanden en de laatste jaren rond de 600 deelnemers.

Eigenlijk zou dit al de 27e editie moeten zijn, maar in 1997 ging de loop niet door vanwege de Elfstedentocht en in 2010 was het niet mogelijk vanwege de winterse omstandigheden.

Voor het verbeteren van het parcoursrecord op de 5 kilometer (16.34 minuten) en 10 kilometer (32.48 minuten) zijn extra prijzen te winnen van respectievelijk 25 en 50 euro.

Ook teams van vv Heino kunnen meedoen. Zowel de senioren-, als de juniorenteams en D-pupillen maken kans op de titel ‘het snelste team van vv Heino’. De tijden van de zes snelsten van elk team worden bij elkaar opgeteld. Afhankelijk van het team wordt op die totaaltijd een factor losgelaten. De dan verkregen tijd is bepalend voor de eindrangschikking. Via de factor maakt in principe elk team kans op de winst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.