molenbar reunie bij de gouverneur

De Molenbar beleefde haar hoogtijdagen in de periode van eind jaren zeventig tot eind jaren tachtig. De kleine bar gold als een alternatief voor de reguliere discotheken. Dat vertaalde zich ook naar de muziek, een mengelmoesje van commerciële top 40 en (licht) alternatieve muziek. Het waren de tijden van de punk, de post punk en de new wave. Bands/acts als U2, The Cure, Depeche Mode, The Cult en Madonna klonken regelmatig door de Raalter bar/dancing. De Molenbar trok een bont publiek. Van ‘kakkers’ en rockers tot new wavers met enorm piekhaar en dito haarlakverbruik. Een scene an sich. Toen tieners en twintigers, inmiddels veertigers of vijftigers. De familie Zwakenberg nam de bar, onderdeel van het Wapen van Raalte, in ’84 over van de familie Huiskes. “De loop was er een beetje uitgeraakt en we hebben de boel toen weer opnieuw opgezet”, vertelt Henri Zwakenberg. “Vaste DJ’s waren Marcel van Rossum en Jos van Eunen. We waren het alternatief voor de standaard dancings. Daar draaiden ze disco. Wij richtten ons op andere muziek. Zo hebben we de bar ook bewust in de markt gezet.”

De familie Zwakenberg beleefde gouden tijden met de Molenbar, maar zoals dat wel vaker gaat, raakte de loop er na verloop van tijd uit. Inmiddels is de bar gesloopt en herinnert nog maar weinig aan de tijden van weleer.

Aanvang is om 21.30 uur. De entree is gratis. De voorverkoop voor het feest op Eerste Kerstdag (à 2,50 euro) en de Silvesterparty op 1 januari (à 10 euro, alleen voor 25-plussers, thema is brillen) is inmiddels gestart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.