met de fiets in plaats van de taxi naar school

Wethouder Roger de Groot laat weten dat de regels voor het vervoer van lichamelijk gehandicapte leerlingen niet aangepast worden. Volgens hem kunnen kinderen met gedragsproblemen overigens wel prima naar school fietsen.

Om het naar school fietsen te stimuleren, wil de gemeente een project starten om de zelfredzaamheid van leerlingen te vergroten. Onder de noemen ‘Mee op weg’ moeten de leerlingen leren om zelf naar school te gaan, met de (brom)fiets of het Openbaar Vervoer. Het project kost de gemeente 70.000 euro en start in 2012.

Van alle kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer in de gemeente Raalte, maakt 75% gebruik van aangepast vervoer. Een kwart van de leerlingen gaat met de reguliere taxi naar school, daarmee moet je denken aan bijvoorbeeld leerlingen die naar een kerkelijke school gaan, die niet in de gemeente Raalte staat.

Volgens berekeningen van de gemeente verliezen door de aanpassingen van de regels ongeveer acht leerlingen het recht op leerlingenvervoer.

Totaal kost het leerlingenvervoer de gemeente jaarlijks grofweg 650.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.