Home / archiefcentraal / mestvergister loosde varkensmest in riool

mestvergister loosde varkensmest in riool

De activiteiten bij de mestvergister aan de Weseperweg in Heeten zijn op 26 november stilgelegd, omdat er varkensmest in het riool belandde. Een toezichthouder van de provincie constateerde de overtreding, waarop de eigenaar van de vergistingsinstallatie uit eigen beweging stil legde.

Als de eigenaar dat niet uit eigen beweging had gedaan, dan was het op last van de provincie gegaan. Dat vertelt de provincie woensdag. Er loopt nu een onderzoek naar de mestlozing. Of het er op lijkt dat er opzet in het spel was, kan de woordvoerster van de provincie niet zeggen. Wel weet ze dat Waterschap Groot Salland proces-verbaal heeft opgemaakt en dat d provincie een dwangsomprocedure opstart.

Het Waterschap meldt woensdag dat de lozing van de varkensmest niet de oorzaak van de problemen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie kan zijn. “Daar is absoluut geen mogelijkheid toe, dat is helemaal uitgesloten,” aldus een woordvoerder van het Waterschap.

De eigenaar van de mestvergister in Heeten was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.