mestvergister heeten blijft voorlopig uit

“De machine blijft uit tot de oorzaak bekend is. Er worden nu analyses gemaakt en metingen verricht, daarvan verwachten we in de loop van volgende week de eerste resultaten. Tot die tijd blijft hij uit en als we hem dan op willen starten dan gaat dat in overleg en na goedkeuring van Waterschap en provincie,” aldus Nijman. Waterschap heeft hem inmiddels een proces-verbaal aangezegd, de provincie is een dwangsomprocedure gestart.

Volgens de eigenaar van de mestvergister kunnen er geen grote hoeveelheden stoffen in het riool zijn beland. “We meten continu.” Hoeveel liter verontreiniging er in het riool terecht is gekomen, kan hij echter niet zeggen. “Meerdere liters, maar hoeveel precies is moeilijk te zeggen.”

Wel weet Nijman zeker dat zijn bedrijf niet de oorzaak is van de problemen in de Raalter rioolwaterzuiveringsinstallatie. “Wij maken water, biogas en organische kunstmestvervangers. We lozen het water op het riool, de stof die daarin zat kan niet chemisch zijn. We werken hier immers niet met chemische stoffen. Het zou kunnen dat er een afwijkende soort water is geloosd,” aldus Nijman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.