meer dan alleen financien

U kent Rabobank Salland ongetwijfeld als betrokken financiële dienstverlener, maar we gaan graag nog een stap verder. Wist u bijvoorbeeld dat wij vele regionale activiteiten organiseren en dat onze medewerkers als vrijwilligers actief betrokken zijn bij allerlei Sallandse evenementen? In deze economisch lastige tijden doen we er alles aan om, samen met u, de bedrijvigheid in de regio te stimuleren. En dat zullen we in 2012 zeker blijven doen!

Om onze dienstverlening te verbeteren, hebben we dit jaar een telefooncentrum ingericht. Als zakelijke klant kunt u daar terecht met al uw vragen en wordt u nog sneller geholpen dan voorheen. Eenvoudige verzoeken, zoals het aanvragen van een nieuwe bankpas of het wijzigen van een verzekering, kunnen nu telefonisch worden afgehandeld. Voor de meer complexe vragen staan onze adviseurs nog steeds voor u klaar. Maar er is meer: in 2011 organiseerden we verschillende evenementen om de bedrijvigheid in de regio te bevorderen.

In het afgelopen jaar verzorgden we twee Starterscafés, de Tour Féminine voor vrouwelijke ondernemers en verschillende seminars voor medisch specialisten en agrariërs. Ook organiseerden we masterclasses, een informatiemiddag over pensioenen voor ZZP’ers en workshops internetbankieren. Een ander geweldig evenement was Deventer Marktplaats, waarvan wij hoofdsponsor waren.

Als Rabobank staan we voor meer dan alleen geld. Zeker in deze tijden van economische onzekerheid is het belangrijk om te investeren in ontmoetingen, in kennis, in delen. Maar ook in de omgeving, met mensen en middelen. Zo hebben we onlangs met 40 vrijwilligers van de afdeling Bedrijven geholpen bij de Special Olympics. Dat was heel bijzonder en het bracht onze medewerkers ook heel veel, omdat ze echt iets voor een ander konden betekenen. Ook in 2012 zullen we deelnemen aan allerlei activiteiten, maar onder welke economische omstandigheden?

Traditioneel gezien is de Sallandse regionale economie best een stevige: bedrijven hadden vrij veel vet op de botten, maar het meeste is er nu wel af. Met name de vastgoedsector heeft het nog steeds moeilijk. Na de bankencrisis en de economische crisis hebben we nu de schuldencrisis, waarbij een aantal Europese landen in zwaar weer zit. Bedrijven moeten zich aanpassen aan de grote dynamiek van de markt.

Ik verwacht dat de economie in 2012 niet of nauwelijks zal groeien, maar we moeten elkaar niet meteen in de put praten. Voor de koopkracht is het belangrijk dat we met zijn allen aan het werk blijven, zodat het consumentenvertrouwen weer toeneemt. Mijn wens voor 2012 is vooral dat er duidelijkheid komt in Europa, zodat we weer weten waar we aan toe zijn en perspectief krijgen. Ik gun iedereen die duidelijkheid! Wij zitten in elk geval alvast klaar om uw zakelijke doelen voor volgend jaar met u te bespreken.

Rabobank Salland

afdeling Bedrijven

Telefoon: (0572) 33 85 00

E-mail: bedrijven@salland.rabobank.nl

Internet: staging2.salland.rabobank.nl

Twitter: staging2.twitter.com/RabobankSalland

YouTube: staging2.YouTube.com/RabobankSalland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.