marienheem verzamelt zich voor kerstshow

Vrijdagavond was het eerst zover. De organisatie van de Eindejaarsfeesten in Mariënheem had op deze avond voor het eerst een Kerstshow aan haar programma toegevoegd. Al bij de nadering van ’t As-spel in Marienheem werd duidelijk dat er veel werk was verricht om een Kerstsfeer tot stand te brengen. De ingang was prachtig uitgelicht en een vuurkorf zorgde direct al voor een warm gevoel bij binnenkomst van de zaal.

Het publiek werd opgewacht door een Kerstman die hen attent maakte op de gratis warme glühwein en chocolademelk. De zaal was prachtig aangekleed met onder meer speciaal

hiervoor aangeschaft donkerrood doek en door Invinceble Productions was alles uit de kast gehaald om de Kerstshow met perfect geluid, licht en videobeelden te ondersteunen.

Direct aan het eind van een korte videopresentatie over de opbouw van de zaal stond daar in één keer vanuit het niets, voor een redelijk gevuld As-Spel, een gedeelte van het koor Vocal Voices dat het eerste nummer inzette. Rondom het optreden van dit koor was de gehele Kerstshow opgebouwd met tussendoor optredens van solist Thomas Bril, Heemspelers , kinderen van de basisschool en dansgroepen.

Na een korte inleiding van de presentator van de avond Martin Hutten vervolgde het koor haar optreden. Acht dames en vijf heren onder leiding van maestro Jurgen Houwers en begeleidt door een pianist lieten horen over een breed meerstemmig repertoire te beschikken. Dit repertoire werd met een hoog kwaliteitgehalte gebracht en vanuit de zaal was duidelijk te zien dat het koor er zin in had. Dit enthousiasme sloeg daarbij een aantal malen over naar het publiek. Voor de pauze werden algemene nummers als “Angels” en na de pauze werden kerstnummers als “Mother Mary” gebracht. Solist Thomas Bril, ondersteund door enkele leden van de Vocal Voices, bracht onder meer het nummer “Let it Snow” waarbij het ook letterlijk begon te sneeuwen op het podium.

Op deze avond werd aangetoond dat er in Marienheem ook het nodige talent aanwezig is. Acht meisjes van de basisschool brachten, onder leiding van leraar Paul Beumers, een drietal nummers uit een musical die ze recent opgevoerd hadden. Een ander theater element van de avond werd door de Heemspelers gebracht. Alex Bruggeman en Willemien Alferink, combineerden op ludieke wijze een alternatief Kerstverhaal met een bingo. De getallen genoemd in dit Kerstverhaal moesten bijgehouden worden op bingokaarten. Vele aanwezigen kwamen echter niet zover door de komische wendingen van het Kerstverhaal. Een tweetal dansgroepen gaven met hun optredens weer een andere draai aan de avond.

In de grote finale met alle deelnemers op het podium werd initiatiefnemer van de Kerstshow Andre Holtmaat nog terecht in het zonnetje gezet. Samen met alle vrijwilligers kan hij terugkijken op een geslaagde eerste uitvoering van de Kerstshow tijdens de Eindejaarsfeesten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.