klassiekers welkom op historisch festival

‟We willen de afgelopen jaren al fors gegroeide aantallen bezoekers een nog breder programma aanbieden. Er moet van alles te zien en te doen zijn. Daarom gaan we het centrale thema, de historie, opnieuw wat breder trekken met klassieke voertuigen van minstens 25 jaar oud. Of jong zoals de trotse eigenaren vaak zeggen,‟ zo vertelt John Kruiper, een van de organisatoren; ‟We hebben al geregeld dat we een aangrenzend stuk land bij het festivalterrein kunnen trekken als er veel aanmeldingen komen. Waar we eigenlijk wel vanuit gaan.‟ Aanmelden kan dus via de site van het Historisch Festival (staging2.historischfestivalraalte.nl).

Hoewel het nog wel een tijdje duurt voordat het Pasen is, draait de organisatie al weer op volle toeren. In binnen- en buitenland worden groepen en verenigingen bekeken die goed passen in de steeds bredere opzet van het Raalter festival. Links en rechts worden nieuwe contacten gelegd en bestaande relaties versterkt.

De komst van de ridders, jonkvrouwen en ander Middeleeuws volk in combinatie met de historische tractoren en stoommachines heeft afgelopen twee jaar voor nieuw elan en veel nieuwe bezoekers gezorgd bij het festival dat in 2012 al weer 11 jaar bestaat. ‘’Ook in 2012 komt er een groot Middeleeuws kampement met een echte arena. Daarin zullen ridders te paard elkaar bestrijden, maar worden er ook demonstraties zwaardvechten gehouden,‟ zo vertelt René de Vrieze van de organiserende festivalcommissie.

Dit Middeleeuwse kampement mag dan een spectaculair programmaonderdeel zijn geworden, de vele fraaie historische trekkers worden zeker niet vergeten en zullen samen met hele bijzondere stoommachines ook in 2012 in grote getale aanwezig zijn. ‘’Die waren en blijven de basis van het Historisch Festival Raalte. Komend jaar gaan we daar extra aandacht aan geven. Een echte kenner en liefhebber is al druk aan de slag. In ons dit jaar gepresenteerde logo is deze bijzondere combinatie van ridders en tractoren trouwens mooi terug te vinden,’’ zo meldt De Vrieze.

Hij verwacht veel van de oproep aan eigenaren en bezitters van klassieke auto’s, motoren en brommers om zich aan te melden; ‟Het zijn stuk voor stuk mensen die trots maar ook heel zuinig zijn op hun bijzondere voertuigen. En die graag willen laten zien en bewonderen. Terwijl juist onder het publiek van het Historisch Festival veel mensen zijn die er verstand van hebben, maar nog veel meer die het gewoon geweldig vinden om die klassiekers van dichtbij te kunnen bekijken.‟

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.