kerstsfeer proeven tijdens moonlight shoppen

Het centrum van Luttenberg vormt op vrijdag 16 december de locatie voor een nieuwe editie van het Moonlight Shoppen. Een braderie geheel in kerstsfeer, om met een goed gevoel de feestdagen in te gaan.

Wat het Moonlight Shoppen in Luttenberg bijzonder maakt, is de kleinschaligheid. Het is een avondje in gezellige kerstsferen. “Op die manier hopen we de mensen vast in de juiste stemming te brengen. En zeg nou zelf, het is toch ook gezellig, om met een glühweintje rondom een brandend vuurtje te staan”, zo meldt de organisatie.

De formule van het Moonlight Shoppen is al zes jaar succesvol in Luttenberg. Het evenement werd geïntroduceerd door de lokale supermarkteigenaar Egbert Tingen die een dergelijk festijn kende uit het Drentse Odoorn. Moonlight Shoppen is te vergelijken met de Duitse kerstmarkten, alleen staan de standhouders hier niet in houten hutjes, maar hebben ze gewone marktkramen. Bovendien is het evenement in Luttenberg iets kleinschaliger opgezet. “We hebben zo’n vijfentwintig standhouders”, vertelt Herman Korenromp namens de organisatie. “De horeca hebben een paar stands waar een soort ‘pruuverieje’ gehouden wordt en er zijn tal van stands waar je terecht kunt voor artikelen die in de kerstsfeer passen.”

Daarnaast is ook de Luttenbergse fanfare De Bergklanken aanwezig. Niet om de muziek te verzorgen, want die is in handen van het koor Palet en De Stroatkjals. Fanfare De Bergklanken houdt namelijk haar jaarlijkse kerstbomenactie.

Het plein voor Elcerlyc is sfeervol aangekleed. Er staan door het hele dorp kerstbomen, er wordt kerstverlichting opgehangen, er lopen enkele Kerstmannen en er is een verhalenvertelster. Op het kerkplein staat ook een grote kerstboom. Daar kunnen kinderen hun eigengemaakte kerststukje ophangen. Het mooiste stukje krijgt uiteindelijk een prijs.

Mocht het slecht weer zijn, dan wordt de braderie gehouden in gemeenschapscentrum Elckerlyc.

De braderie duurt van 18.00 tot 21.00 uur. Entree en parkeren is beide gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.