kerstmarkt in centrum van wijhe

Vrijwilligers van Ygdrasil bemensen de grote kerststal bij de Nicolaaskerk met levende have als schapen, een geit en een pony. Vrijwilligers van Let’s-Go houden de vuurkorven brandend en hebben er voor gezorgd dat het centrum is voorzien van mooie grote kerstbomen. Ook muziek zal niet ontbreken. Het Leger des Heils staat er met de ‘kerstpot’ en muziek. Het popkoor Together, de hoornblazers uit Saasveld, Radio Jungle met Fennie Koning en Muziekvereniging Salland uit Liederholthuis zullen verdeeld over de Langstraat hun muzikale kunsten ten gehore brengen. De horeca zorgt voor glühwein en vrouwenvereniging Passage bakt knieperties. De kinderen kunnen bij de kraam van Knutselclub De Bevers hun eigen kerstlichtjes maken. Aan het eind van de avond mogen ze hiermee door de Langstraat lopen. Naast de sfeerverlichting in en om de winkelstraat zal ook de molen ook dit jaar weer mooi verlicht zijn en een sfeervolle kerstsfeer uitstralen.

Vijftig leerlingen van de theaterklas van de Capellenborg school uit Wijhe zullen onder leiding van Jolmer Versteeg tijdens de kerstmarkt in Wijhe de openluchtvoorstelling ‘De Rattenvanger van Wijhe’ opvoeren. Zij krijgen daarbij versterking van Theatergroep ‘De Jonge Honden’ uit Zwolle. Springende ratten, gillende vrouwen, een volgevreten gemeenteraad en een gehaaide rattenvanger maken de voorstelling zeker de moeite waard om de winterkou te trotseren. Voorgaande jaren werden Peter Pan, Scrooge, Oliver Twist en Annie al opgevoerd door leerlingen van de theaterklas. De voorstelling wordt drie keer opgevoerd op het plein tussen de Kerkstraat en de Langstraat. De aanvangstijden zijn 19.00 uur, 19.45 uur 20.30 uur.

Naast de genoemde activiteiten is er tussen 18.00 en 21.00 uur een uitgebreid avondprogramma in de Nicolaaskerk. Om 18.00 uur begint het programma met orgelspel en samenzang; daarna volgen achtereenvolgens verhalenverteller Hennie Fiet (18.10 uur); de jeugdmuziekgroep onder leiding van Aag Kramer (18.20 uur); orgelspel en samenzang (18.40 uur); Popkoor Interval (18.45 uur); orgelspel en samenzang (19.15 uur); de Wijhese Harmonie (19.20 uur); Duo Cantares (19.40 uur); orgelspel en samenzang (19.55 uur); Popkoor Fitis (20.00 uur); Duo Cantares (20.20 uur) en de Wijhese Harmonie (20.30 uur). Arjan Wegerif zal de samenzang begeleiden en de pauzes invullen met ‘zacht’ orgelspel. Trees Wellenberg kondigt als ladyspeaker de diverse onderdelen aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.