kerstlopers trotseren modder en heuvels

De lopers konden kiezen uit vier afstanden: 1, 2,5, 5 of 10 kilometer. Voor de hardlopers die hadden gekozen voor de 10 kilometer was het afzien. Een groot gedeelte van het parcours liep dwars door het modderige maïsland. “Gewoon ogen dicht en doorlopen, dan komt het vanzelf goed”, was de tactiek van één van de deelnemers. Maar dit bleek niet mee te vallen. Meerdere lopers gingen op dit gedeelte onderuit. Gelukkig deden er zich geen ernstige blessures voor.

Winst op de tien kilometer was er voor Johan Kats uit Deventer. Jan Scheenstra uit Zuidveen werd tweede, Peter Bruinsma uit Nijverdal maakte het podium compleet. Bij de dames was het vandaag een spannende strijd, uiteindelijk won Tess Boekema (Zwolle) het nipt van Hanneke Koenjer (Mariënheem). Het verschil was slechts tien seconden. Anniek Schutte, ook uit Mariënheem, werd derde.

Deventenaar Seb Wiggemans won de vijf kilometer, Rik Wemmenhove uit Nijverdal werd tweede. Omar Cornelis uit Holten werd derde. Bij de dames won de jonge Shehrazade De Zwager uit Deventer, Jolien Schutte werd knap tweede en Jikke Bolman (Deventer) behaalde de derde plek.

De jeugdloop van 2,5 kilometer werd bijna vanzelfsprekend gewonnen door Rubin Vos uit Zwolle. Abdulwahid Kaya uit Rijssen werd tweede. Leon Ruijter uit Wijhe werd derde. Bij de meisjes won Marije Dankelman uit Arrien. Elke Pronk (Hellendoorn) en Merel Loomans (Raalte) maakten het podium compleet.

De kinderloop van een kilometer werd gewonnen door Joost Kieftenbeld uit Raalte. Devin Bakker uit Haarle, vorig jaar derde, werd deze keer tweede. Fedor de Pagter werd derde. Bij de meisjes won Patty Verkooijen uit Nijverdal. Esmee Marsman werd op slechts 1 seconde verschil tweede, Denice Lucas werd derde.

Voor Sallands Cross Circuit staat er komend weekend geen wedstrijd op het programma. Vijf van de tien crosslopen zijn geweest, over twee weken is er op zaterdag de crossloop in Heino, gevolgd door de crossloop in Heeten op zondag. Enkele klassementen zijn nog bijzonder spannend, hier is in de ranking nog van alles mogelijk. Bij de dames tot 40 jaar lijkt Jikke Bolman een goede zet te hebben gedaan vandaag in Nieuw Heeten. Op de 5 kilometer hoeft Martin Breunissen nog slechts één wedstrijd te winnen, dan is hij zeker van de eindoverwinning.

Bij de dames tot 40 jaar op de 10 kilometer wordt het nog een spannende strijd. Hanneke Koenjer is goed op dreef en nadert Tess Boekema. Maar de Zwolse Tess Boekema heeft nog twee overwinningen nodig voor de winst in het eindklassement. De jonge Larissa Mars stevent af op een derde plek in het eindklassement.

De organisatie van het Sallands Cross Circuit is bijzonder tevreden met het grote aantal deelnemers aan het Sallands Cross Circuit. Daarnaast helpen de weergoden ook een handje mee, waar vorig jaar enkele crosslopen moesten worden afgelast, is dat dit jaar nog niet aan de orde geweest. Voor volledige uitslagen en tijden kun je hier kijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.