kerktoren boskamp voor het eerst verlicht

De kerktoren in de Boskamp wordt vrijdagavond voor het eerst geheel in het licht gezet. De toren van de Willibrordkerk wordt bij de start van de kerstmarkt, om 18.00 uur, in de schijnwerpers gezet.

Op dit moment zijn de voorbereidingen nog in volle gang. De schijnwerpers worden nog geplaatst. Vanaf aanstaande vrijdag moet de toren elke avond verlicht zijn.

Ter ere van dit feit komen de midwinterhoornblazers uit Haarle naar het dorp toe om het geheel muzikaal op te luisteren.

Met het aanlichten van de kerktoren wordt het moment gemarkeerd dat de algehele restauratie van de buitenkant van de Willibrordkerk in Boskamp wordt afgerond. In de kerk is de restauratie ook op enkele kleine onderdelen na klaar. Een moment dat wordt gecombineerd met de opening van de tweede kerstmarkt in Boskamp.

In zaal IJsseldijk en in de grote tent op het kerkplein zullen ruim 20 deelnemers hun waren aanprijzen. Naast de gebruikelijke kerstspullen die in een grote diversiteit aanwezig zullen zijn, zullen ook de streeklekkernijen als `woestworst` en balkenbrij niet ontbreken. Om een bijdrage te leveren aan de bijna voltooide restauratie van de Willibrordkerk worden er weer kerstbomen, dennentakken, kerstgraftakken en kerstbakjes verkocht, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de kerk. In de kerk kan geluisterd worden naar een bespeling van het onlangs gerestaureerde orgel, het dames en herenkoor uit Boskamp, het jongerenkoor Ardente en het saxofoonkwintet van de koninklijke muziekvereniging Apollo uit Olst.

In de tent is plaats ingeruimd om de inwendige mens niet te vergeten. Hier is koffie, chocolademelk, snert en glühwein aanwezig. De kerstmarkt duurt tot 21.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.