kaarsenverkoop de golfslag op de dolfijn

In 1991 hield de school een project ‘Anders dan Anderen’. Een aantal klassen bracht toen onder andere een bezoek aan De Golfslag, waar toen ook al een kaarsenmakerij was. De kinderen waren destijds erg onder de indruk van het werk van de cliënten. Vanaf dat moment komt er elk jaar in de Adventstijd een groep deelnemers met de bus van Frion naar de school.

De groep deelnemers van de Golfslag bestond dit jaar uit Wendy, Hanneke, Ellen, Jan, Angelique, Marcel, Reni, Hilair en Carla (die al twintig jaar mee is geweest). De leiding bestond uit het duo Lammy en Edith die ook de twintig jaar heeft volgemaakt.

Carla maakt nu geen zware kaarsen meer, maar maakt nu lichtere duokaarsen omdat ze last van haar armen krijgt. Hanneke had dit jaar zelf munten van 20 eurocent meegenomen om het aan kinderen te geven die geen geld hadden om kaarsen te kopen. Er was voor ieder wat wils: drijfkaarsen van 50 eurocent tot hele grote kaarsen van 7 euro.

De kinderen kwamen klas voor klas langs om de mooie kaarsen te bewonderen en om er te kopen. Om 12.00 uur ’s middags waren bijna alle kaarsen verkocht en bedankten de deelnemers met een heel tevreden gevoel de school voor het gastvrije onthaal.

Naast het heuglijke feit dat het dit jaar voor de twintigste keer was, was het dit jaar ook voor de laatste keer dat de groep te gast is op deze locatie. Volgend jaar zal de groep te gast zijn in het splinternieuwe schoolgebouw van de Dolfijn aan de Grote Beukelaer. Hopelijk nog voor vele jaren. Volgend jaar zullen ze er in ieder geval zijn op de 12e van de 12e in 2012.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.