hoogbegaafde scholieren tonen kunstwerken

Het project E.I.K.E.N. van Weer Samen Naar School Salland en het voortgezet onderwijs in Salland zit er op. Woensdag presenteerden enkele hoogbegaafde scholieren hun kunstwerken bij Schoolplein Salland. Het project is een concreet voorbeeld van hoe er door het samenwerkingsverband en de scholen aan Passend Onderwijs in Salland wordt gewerkt.

Hoogbegaafde leerlingen uit groep 8 van de Sallandse basisscholen werkten mee aan het project. De leerlingen kregen in zes bijeenkomsten les over kunst. De opdracht die daar bij hoorde was dat de leerlingen iets aan hun school, zoals een saai schoolplein, kale gang of een lege wand, moesten veranderen door middel van kunst.

De kunstwerken en ontwerpen verschilden at betreft idee en vormgeving. Zo was er een aantal kunstwerken met een sociale boodschap of moto, een website met crazy art, een cijferparaplu en een welkomsboog. Afgelopen woensdag werden de resultaten gepresenteerd aan ouders, docenten en andere belangstellenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.