Home / archiefcentraal / hevo houdt toernooi en start supportersclub

hevo houdt toernooi en start supportersclub

“Uniek aan dit volleybaltoernooi is dat de meiden allemaal drie dagen lang slapen, eten en spelen op één terrein”, zegt Jolanda de Weerd van de Toernooicommissie.

Het toernooi, dat werd bedacht in België, wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Voorgaande jaren kwamen er echte toptalenten naar Heino. Zo was onder andere het Duitse team U.S.C. Munster met enkele speelsters van de nationale jeugdselectie te gast. “Het is een bijzonder toernooi”, vertelt Jan van den Bergh van de Toernooicommissie. “Het niveau is erg hoog en de deelnemers zijn drie dagen lang non-stop op het terrein van Summercamp Heino. Dat is uniek. Ze slapen, eten en sporten er. Zo kan er ook op voeding en rust gelet worden. De deelneemsters krijgen bijvoorbeeld een echt sportmenu voorgeschoteld.”

Het toernooi is in alle opzichten professioneel opgezet. Het TopGirlsTournament begint met een officiële teampresentatie en voor de wedstrijden worden er vaantjes uitgewisseld. Landelijk bekende scheidsrechters fluiten de wedstrijden. Ook kunnen de sportieve verrichtingen worden opgenomen en na afloop worden geëvalueerd. In de finale staan er zelfs ballenjongens en –meisjes klaar. “We willen deelnemers het gevoel geven dat ze ook top behandeld worden. De teams kunnen zich op deze manier optimaal voorbereiden op het Open Club Kampioenschap. Op dit toernooi kunnen zij systemen en speelsters testen.”

Daarnaast staat Ben Heijdeman met zijn verzorgingsteam Amica Manu klaar om de pijntjes weg te nemen. “We zagen dat de volleybalsters in het begin niet voor de kleine pijntjes naar de verzorger gingen, maar na een dag waren ze er niet meer weg te slaan en wordt er ook preventief gehandeld. Dat is ook bijzonder, want dat heb je op andere toernooien niet. Er kunnen gewoon zes tot acht meiden tegelijk verzorgd worden”, zegt Geerlig Nijland, HEVO-man in hart en nieren. De verzorgers op dit toernooi zijn in opleiding en gaan ook wedstrijden bekijken om te zien welke spieren het meest worden belast. “Het is best intensief voor deze speelsters. Elke ochtend wordt er getraind en overdag ook nog eens twee wedstrijden gespeeld”, vertelt Jolanda.

HEVO speelt zelf met haar dames 1 team mee, dat een gemiddelde leeftijd van 16 jaar heeft. Dat zorgt voor de nodige gezelligheid. “Er zit veel familie op de tribune en iedereen is gratis welkom. Zelfs oud-trainers van die club, die al jaren weg zijn, komen nog wel eens een kijkje nemen. Dat geeft ook aan wat voor een vereniging HEVO is. De toeschouwers kunnen topwedstrijden verwachten in een topomgeving. Vorig jaar lag er zelfs sneeuw en dan ziet het er heel erg idyllisch uit. We richten alles ook in kerstsfeer in met kerstbomen en sfeerverlichting. De kantine ligt naast de sporthal, dus je rolt er zo in. Het is erg gezellig om hier nog even te blijven hangen. Bovendien kan iedereen die oliebollen bij ons heeft besteld, deze afhalen op een toernooidag. Zij kunnen dus ook nog even genieten van het sfeertje en de wedstrijden. Hoe meer mensen, hoe beter.”

Natuurlijk kost het toernooi geld. De teams betalen een minimaal bedrag en sponsoren zorgen voor de rest. Maar met name dat laatste is niet gemakkelijk. Jan: “Sponsoren zijn in deze tijd niet zo happig om een toernooi te sponsoren. Daarom hebben wij iets anders bedacht, namelijk een supportersclub. Wij willen laten zien dat we het jeugdvolleybal in ons dorp op een blijvend hoog niveau kunnen houden. Met toptrainers, extra trainingsfaciliteiten, een volleybalschool voor regionale talenten, een jeugdkamp en een jaarlijks jeugdtoernooi met internationale deelname. En daarvoor hebben we extra ondersteuning nodig.

Wij mikken in eerste instantie op veertig leden die voor 20 euro per jaar de vereniging willen sponsoren. Op deze manier hebben wij een basis, van waaruit we ondernemers kunnen benaderen. Deze ondernemers sponsoren dan niet eenmalig een toernooi, maar een jaar lang alle activiteiten. En wij kunnen hen eventueel helpen met bijvoorbeeld een bedrijventoernooi. Een supportersclub is gewoon echt noodzakelijk om zo’n volleybaltoernooi in Heino te houden. We doen het niet alleen voor het geld, ook voor de betrokkenheid. Want dat is wat de mensen er voor terug krijgen. En op deze manier verwezenlijken wij ons motto: ‘Samen sterk staan voor jeugdvolleybal in Heino’.”

Wanneer je je voor 27 december opgeeft als lid van de supportersclub, kun je tijdens het Internationale TopGirls Tournament gratis een zak vijf oliebollen afhalen in de sportzaal van Summercamp Heino. Aanmelden en meer informatie op www.hevo-volleybal.nl

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.