Home / archiefcentraal / het water kan nog wel 15 meter stijgen

het water kan nog wel 15 meter stijgen

December kent een regenachtig begin en dat merken ook de veermannen van pont Welsum. “Wanneer het regent stijgt het water snel. De afgelopen twee weken is het water zeker met 1,5 meter gestegen. Maar dat is ook niet gek. Toen stond het water wel erg laag. Maar een diepterecord was het niet.”

Ook al is het water de afgelopen weken snel gestegen, uit de vaart gaat de pont nog lang niet. “Er kan nog wel bijna drie meter bij. Pas als het water tot de eerste lantaarnpaal komt gaan we uit de vaart. We houden altijd de waterstand in Deventer aan. Het water staat in Olst nu op 2,64 meter. Als het water in Deventer op 5,35 meter staat gaan we uit de vaart.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.