het water kan nog wel 15 meter stijgen

December kent een regenachtig begin en dat merken ook de veermannen van pont Welsum. “Wanneer het regent stijgt het water snel. De afgelopen twee weken is het water zeker met 1,5 meter gestegen. Maar dat is ook niet gek. Toen stond het water wel erg laag. Maar een diepterecord was het niet.”

Ook al is het water de afgelopen weken snel gestegen, uit de vaart gaat de pont nog lang niet. “Er kan nog wel bijna drie meter bij. Pas als het water tot de eerste lantaarnpaal komt gaan we uit de vaart. We houden altijd de waterstand in Deventer aan. Het water staat in Olst nu op 2,64 meter. Als het water in Deventer op 5,35 meter staat gaan we uit de vaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.