Home / archiefcentraal / herbrink parket weer terug na brand

herbrink parket weer terug na brand

“Je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten, maar het is nou eenmaal zo. Je kunt ook proberen om van iets slechts iets goeds te maken.” Diny Herbrink, samen met haar man Jos en hun zoon Niels verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Herbrink Parket in Lemelerveld, weet waarover ze praat. Op woensdagmorgen 5 oktober zorgde een brand voor grote schade aan hun magazijn/werkplaats. Het drietal greep de periode erna aan om die ruimte geheel opnieuw in te richten. “We zijn er weer helemaal klaar voor!” Om dat te vieren presenteert Herbrink Parket van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 december een open huis.

Bij de herinrichting van de werkplaats is het drietal uitgegaan van de wensen van Niels. “Hij zal op termijn het bedrijf van ons overnemen. De werkplaats was eerder ingericht aan de hand van de eisen van Jos. Nu heeft Niels er zijn eigen draai aan kunnen geven!” Dat de hele nasleep zo snel en goed is afgewikkeld is volgens Diny mede te danken aan hun verzekeringsmaatschappij. “Meteen na de brand stonden ze er al en ze hebben alles keurig afgewikkeld. Maar ook vrienden en kennissen hebben ons heel erg geholpen.”

Diny en Jos startten in 1988 met hun eigen parkethandel, aanvankelijk gewoon vanuit huis. In ’93 verhuisden ze hun activiteiten naar het huidige pand aan de Kruisstraat waar ze ook een kleine, maar stijlvolle showroom konden realiseren. Maar de verkoop van parketvloeren is allang niet meer de enige tak van het bedrijf. Achter de schermen gebeurt er veel meer. Jos gebruikt de werkplaats voor de productie van op maat gemaakte meubelen en keukens. Zoek je iemand met verstand van zaken die eventuele (ver)bouwprocessen kan begeleiden ben je bij Jos ook aan het juiste adres.

“Toen we in 1988 begonnen, heeft Jos meteen een opleiding tot meubelmaker gevolgd”, legt Diny uit. “Een jaar of drie, vier geleden is hij hier vanuit aan de slag gegaan als meubelmaker. Omdat hij breder bezig wilde zijn dan alleen met parket. Jos werkt met alle mogelijke materialen en alle wensen zijn welkom. Er wordt ontzettend goed op gereageerd. Hij werkt al samen met Wagenmans Wonen. En omdat Jos van oudsher uit de bouw komt, heeft hij die werkzaamheden ook weer opgepakt. Zodoende begeleidt hij soms volledige bouwprocessen.

We voorzien dus in parketvloeren, meubels, keukens, bouwbegeleiding en kunnen zelf eventueel ook nog een stukje ambachtelijk bouwwerk verzetten. Alles wat met de bouw en inrichting van je woning te maken heeft. Van zandbodem tot nok. We hebben hier dan misschien maar een kleine gevel, maar erachter gebeurt heel veel.”

De brand ontstond na werkzaamheden met de zaagmachine. Een multiplexplaat bleek een klein ijzerdeeltje te bevatten dat al smeulend in de afzuiging terecht kwam. Ongeschonden zijn ze er niet vanaf gekomen. De brand kostte hen een groot aantal machines en alle restvoorraden en reservepartijen. Ook een grote voorraad eigengemaakte parketstalen, verbrandde. Net zoals de zelf ontwikkelde olie- en lakkleuren. “Alles kwijt, jaren van ontwikkeling”, verzucht Diny. “Bovendien kon je hier vroeger gewoon binnen lopen als je een klein stukje parket wilde vervangen. We hadden alles op voorraad. Nu kan dat niet meer. Nog niet tenminste, we zijn al weer druk bezig om de voorraad zoveel mogelijk op peil te brengen.”

Tijdens het open huis van 27 tot en met 31 december kunnen alle bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe werkplaats en de showroom bekijken. Tevens gelden er die dagen enkele speciale aanbiedingen.

Herbrink Parket is te vinden aan de Kruisstraat 1-3 in Lemelerveld, tel: 0572-372071, e-mail: info@herbrinkparket.nl. Meer informatie op www.herbrinkparket.nl

Lees ook

Sallandse carnavalsoptochten naar de zomer?

Ronald Nijboer, voorzitter van de Stöppelkaters, wil de kans zo groot mogelijk maken RAALTE – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.