harry hagen na dertig jaar nog steeds gedreven

Autobedrijf Harry Hagen in Nieuw Heeten bestaat al bijna dertig jaar, maar eigenaar Harry Hagen is nog steeds even gedreven en enthousiast als bij de start van zijn bedrijf. “Ik spring elke dag uit bed”, vertelt hij. “Dit is waar ik voor ga. Ik ben op mijn 23-ste begonnen met dit bedrijf. Dat is inderdaad jong, maar het heeft altijd in mij gezeten. Al op de lagere school wist ik dat ik later wat met auto’s wilde doen. Destijds moest je ook al de Cito-toets afleggen. Dat wilde ik niet. Voor mij stond het toch al vast dat ik naar de LTS zou gaan om voor automonteur te leren. En ik heb die toets niet gemaakt ook, haha!”

Harry begon in 1983 met een eigen autobedrijf aan de Scholtensstraat. In ’92 betrok het bedrijf een veel ruimer pand aan de Beukvenne 1 in Nieuw Heeten. “We hebben het er destijds op de groei laten neerzetten”, vertelt Harry. “Je hoort zo vaak dat bedrijven een nieuw pand laten bouwen en na een paar jaar alweer moeten uitbreiden. Als autobedrijf op het platteland moet je bovendien zorgen voor voldoende werkruimte. Hier rijden immers doorgaans wat oudere auto’s rond dan in de stad. En dat betekent nou eenmaal meer herstelklussen.”

Bij Autobedrijf Harry Hagen kan de klant terecht voor een ruim aanbod aan nieuwe auto’s en occasions. In de garage werken vier monteurs. Zijn vrouw en dochter helpen mee achter de schermen. Zijn unique selling point? “We zullen nooit een klant laten vallen”, vertelt hij. Harry meent het. “Onze service is zo goed, dat onze klanten in principe zonder ANWB-lidmaatschap kunnen. Afgelopen juli werd ik op een zaterdagochtend gebeld door een klant die op vakantie was in België. Zijn auto was stuk. Samen met een kennis, die het ook wel een leuk uitje leek, ben ik met de vrachtwagen naar België gereden. We hadden een vervangende auto bij ons. Die hebben we daar achter gelaten. De kapotte auto op de vrachtwagen en daar gingen we weer. Het heeft die klant 180 euro aan benzinekosten gekost en verder heb ik voor het ophalen van de auto niks gevraagd. Om half acht ’s avonds waren we terug in Nieuw Heeten. De familie van de klant stond er nog om me te bedanken. En toen mijn dochter hier ’s avonds naar het café ging, hadden meerdere mensen het hele verhaal al gehoord. ‘Wat gaaf dat je pa dat gedaan heeft’.”

Dergelijke verhalen zijn goed voor de PR, dat weet Harry ook. Als autobedrijf in een relatief kleine gemeenschap als Nieuw Heeten moet je je goed profileren. Niet voor niks sponsort hij de shirts van het eerste voetbalteam van de plaatselijke voetbalclub, maar ook is hij hoofdsponsor van het Bouwvakfeest en hangen zijn reclameborden bij diverse andere clubs en verenigingen in en om Nieuw Heeten. Maar alleen daarmee red je het niet. Internet heeft er immers voor gezorgd dat de klanten nog beter op de hoogte zijn van de prijsverschillen op de markt. En voor een nieuw auto is men bereid te reizen. “Dat houdt dus in dat je constant de prijzen van je collega’s in de gaten moet houden”, vertelt Harry. “Je moet scherpe prijzen hanteren. Daar steek ik heel veel tijd in. Tegenwoordig gaat alles sneller, de marges worden kleiner, je moet er dus ook voor zorgen dat auto’s zo kort mogelijk in je showroom staan. En blijven investeren natuurlijk. Dit jaar hebben we nieuwe testapparatuur gekocht en vorig jaar de achterkant van het pand aangepakt. Meer parkeerplaatsen gecreëerd om het aanbod te laten zien, nieuwe verlichting, zodat het ook voor de mensen die op de N332 rijden, een visitekaartje is. Daarnaast hebben we nog een gele Smart als promomateriaal die we op de vreemdste plekken neerzetten om de naam te laten zien. Dat soort dingen houdt je jong van geest.”

Het moge duidelijk zijn, de veranderende tijden hebben absoluut geen invloed op zijn motivatie. Integendeel. “Ik heb jarenlang niks anders gedaan als werken. Als we op zaterdag om drie, vier uur het bedrijf dicht deden, zat ik een paar minuten later op de grasmaaier om het terrein te onderhouden. Ik ben trots op mijn bedrijf. Het moet er dus ook mooi en verzorgd bij liggen, daar haal ik ontzettend veel voldoening uit.”

Autobedrijf Harry Hagen is gevestigd aan de Beukvenne 1 in Nieuw Heeten, tel: 0572-321671. Meer informatie op staging2.harryhagen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.