grootste drukte op laatste dag verwacht

De eerste ‘vuurwerkdag’ zit er op. Sinds donderdag kan er op diverse plekken vuurwerk gekocht worden en de Sallandse zaken doen het ‘redelijk goed’. Maar de drukste dag moet nog komen. “Meestal is de eerste dag de rustigste dag bij ons”, zegt Daan van Rossum. “Net als ieder jaar verwachten wij ook nu weer de grootste drukte op de laatste dag. Het aantal bestellingen in de voorverkoop is bijna gelijk met vorig jaar. In de winkel liep het gisteren wel goed door, maar de klanten hoefden niet in de rij te staan.”

Ook bij Kruiper in Raalte stonden op de eerste verkoopdag geen grote rijen. Al kwam dat ook deels door de manier waarop het vuurwerk wordt verkocht. Marcel Kruiper: “De voorverkoop was al heel erg druk en donderdag is ook de losse verkoop losgebarsten. Het liep de hele dag druk door, maar mensen hoefden niet op te zien tegen lange wachtrijen. We hebben er voor gezorgd dat degenen die even rustig het losse vuurwerk willen uitzoeken, ongestoord hun gang kunnen gaan. Degenen die online besteld hebben kunnen hun bestellingen ophalen aan een aparte afhaalbalie. Ook het carbid wordt volop verkocht.”

MultiMate Lemelerveld kijkt tevreden terug op de eerste dag. “We zijn tevreden hoe de verkoop tot nu toe verloopt”, vertelt Ferry Wunnink. “We zien dat de verkoop van de pakketten prima verkoopt. Ook de verkoop van 500 gram potten gaat prima. Dit jaar verwachten we minimaal zoveel als in ons recordjaar (2010) te verkopen. De voortekenen zijn goed, want tijdens de voorverkoop hebben we ook iets meer verkocht.”

Ook Way To Go campingshop in Raalte heeft een goede eerste dag gedraaid. “Het was een leuke en drukke da”, zegt Henk-Jan Edelijn. “En ook vrijdagmorgen was het druk. Nieuw in ons assortiment dit jaar is het exclusieve Belgische vuurwerk Zena. Het Zwaarste vuurwerk wat er in Nederland verkocht mag worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.