gluhwein en kerstzang in nieuw heeten

Het centrum van Nieuw Heeten was volledig versierd met kerstverlichting. Rondom het horecaplein stonden vuurkorven waar het publiek zich gezellig om heen verzamelde. In de Dorpsstraat struinden bezoekers langs de kerstkramen, waar van alles verkocht werd. Van sjaals en kerst- en woonaccessoires tot diverse lekkernijen. Tussen de mensen door liep de schaapsherder met haar kudde. De schapen volgden trouw, onder het toeziend oog van de twee bordercollies. Ook liep er een enorme Sint Bernard hond rond van ruim honderd kilo. Hij liet zich gewillig aaien door de vele kinderen. De Kerstman, die met snoepgoed in het centrum rondliep, trok ook veel enthousiaste kinderen.

In één van de vele tenten konden kinderen op een groot doek hun kerstwens schilderen en werden er demonstraties kaarsen maken en midwinterhoorn maken gegeven. Verderop in de kerk was een mooie expositie van kersticonen en schilderijen te bezichtigen. Buiten de kerk was er muziek van zanggroepen uit onder meer Raalte, Haarle en Nieuw Heeten. De optredens trokken veel publiek.

Achter de kerk was het kerkhof sfeervol verlicht met talloze waxinelichtjes. De winterwandeling, onder leiding van de ‘Wijzen uit het Oosten’, leidde langs de paden van waxinelichtjes naar de levende kerststal. Onderweg genoten de wandelaars van het bijbelverhaal ‘De kleine trommeljongen’, dat door de ‘Wijzen uit het Oosten’ en hun gevolg met hun optreden werd verbeeld. Tot in de late uurtjes hebben bezoekers en de vele vrijwilligers nagenoten van een geslaagd Kerstfestijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.