gewoon carolien overschrijven

Wij mensen zijn gewend om als we flink vallen onszelf te verbijten, te huilen of afleiding te vinden. De aandacht ligt dan op de pijn. We nemen pijnstillers om met de pijn om te kunnen gaan. Echter oude patronen mogen bewust en overgeschreven worden.

Jaren terug las ik een berichtje van een zevenjarig kind dat zichzelf per ongeluk een stukje van een vinger had afgesneden. Wij zijn dan gewend om meteen naar de dokter te gaan en de vinger te laten hechten. Dit kind wist dit (nog) niet. Zij had naar de natuur gekeken en had bij een regenworm gezien dat zijn staart na afbreken gewoon weer aangroeit. ’Dat kan ik ook’, dacht het kind en het begon met sterk geconcentreerde gedachtekracht vanuit rust zijn zelf genezend vermogen te activeren. Zijn vinger was al een stuk aangegroeid toen zijn ouders het afgesneden vingertopje zagen en het kind meteen naar het ziekenhuis brachten… De deur naar een wonder werd dichtgesmeten.

In dit geval was angst een slechte raadgever. Maar waar ligt het onderscheidingsvermogen? Jaren terug was ik zwanger en viel ik van de trap in huis; oeps, mijn enkel stond niet meer recht naar voren, maar naar rechts. Ik had de enkel uit de kom en op verschillende plekken gebroken. Ik wist dat ik nu wel eerst naar het ziekenhuis moest om mijn enkel recht te laten zetten en de botten te spalken. In de vele uren na de operatie, waar ik door de zwangerschap geen pijn verlichtende middelen nam, heb ik mijn zelf genezend vermogen sterk geactiveerd. Ik heb gevraagd om rust, heling en verlichting zoals het allerfijnste voor mij en de baby zou zijn. Ik weet niet of mijn genezing daardoor sneller ging dan normaal. Feit is dat ik me niet machteloos en gefrustreerd voelde, maar rustig, positief en opbouwend. Een mens weet dus wanneer je wel en wanneer je niet je genezend vermogen kunt activeren.

Tip, je kunt je zelf genezend vermogen oefenen bij kleine ongelukjes. Bijvoorbeeld als je een vinger verbrandt, een sneetje krijgt of hoofdpijn hebt. Richt je aandacht dan niet op de pijn, maar op je genezende vermogen. Ga gerust ondervinden en ik ben benieuwd naar je resultaten! info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.