gewoon carolien godsbeeld reacties

Naar aanleiding van de column Godsbeeld kreeg ik onder andere dit mailtje. ‘Jij schrijft zo vanzelfsprekend over je persoonlijke ervaringen met God alsof dat voor iedereen heel gewoon is. Ik vind dat echter niet. Ik geloof in een terugkeer van God, dat zijn belofte uit zal komen. Er is iets groots aan de hand NU en ik leef indachtig een nieuwe wereld die kan komen met een andere mens. Maar Hem nu ervaren dat kan ik niet. En ik vraag me ook af of dat ook niet sowieso is voor behouden aan enkelingen. Zo was het in vroegere tijden ook. Ieder mens kon God eren maar slechts enkelen konden hem ervaren of daar sprak Hij tegen zoals dat in de Bijbel staat.’

Deze mevrouw leeft nog vanuit vroegere voorbeelden. De nieuwe wereld waar zij het over heeft, is al bezig. Elk mens kan nu een ‘ander’ mens zijn. Dat ervaringen met God dicht bij ons mensen ligt, geven andere mensen in hun reactie ook aan. Deze ervaringen kunnen steeds meer verdiept worden. Een kunstenaar schrijft;

‘God is voor mij de Schepper en Onderhouder van deze aarde. Als ik rondom me heen kijk en de pracht van de schepping zie, dan kan ik me niet voorstellen dat God hier geen hand in heeft gehad. Hij is de grootste kunstenaar die ik ken. Ik geloof ook dat Hij ons bij name kent en dat we dus een heel vertrouwde band met Hem mogen hebben. Ik spreek meerdere malen per dag met Hem. Ik dank als ik weer iets moois zie, zoals een zon die door de bomen schijnt. Ik vraag Hem om kracht als ik iets moet doen. Bij thuiskomst dank ik Hem ook.’

Een mevrouw; “Wat mij het meest raakt is dat God Zijn zoon, Jezus, naar de aarde stuurde. In eigenlijk alle godsdiensten moet je zelf hard werken om het goed te doen, om de hemel, of een beter leven, of een beter volgend leven te krijgen. Alleen de God van de bijbel zegt: kom maar bij Mij, Ik zal je rust geven. Je hoeft het niet zelf te doen. Nou, dat heb ik dus geleerd in mijn leven en daar ben ik iedere dag blij mee, dat ik met deze God kan praten, Hem alles voorleggen, en ervaren dat Hij er is op allerlei manieren.’

Deze mensen ervaren rust als ze hun problemen aan Jezus/ God vertellen. Ze vragen ook om hulp in bepaalde situaties. Ze krijgen oplossingen, ingevingen vanuit de rust. Vanuit de ingevingen uit de rust kun je misschien wel meer te weten komen over hoe het komt dat jouw leven is zoals het is, dus onderzoeken hoe jouw schepping is ontstaan en dat kan dan misschien veranderen. Mijn ervaring is dat er in alle religies verschillende woorden zijn voor dezelfde krachten van God die je dan mag ontvangen. Zo mogen we God de Schepper misschien wel steeds meer helpen door in onze eigen schepping deze krachten elk moment te ervaren/ door ons heen te laten gaan zodat we steeds meer momenten in het Nu gezondheid, vrede en liefde voelen.

Zou de eerste mevrouw dat kunnen bedoelen met een andere wereld en een ander mens? Dat we steeds meer de schepper van ons eigen leven mogen worden vanuit de ingevingen die via de rust in jou komen? Wat denk/ ervaar jij? Schrijf gerust je reactie op naar info@carolienjonkman.nl of via de site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.