gemeente houdt voet bij stuk in rioolkwestie

De gemeente zegt dat Beaphar de milieuvergunning overtrad, Beaphar zegt dat de gemeente onzin praat. “We hebben naar aanleiding van de problemen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie een onderzoek ingesteld en troffen vervolgens de toxische stoffen in het riool. Toen kwam het bewuste bedrijf in beeld en troffen we een situatie aan waarin we overtredingen van de geldende milieuvergunning aantroffen,” stelt de woordvoerder van de gemeente.

De milieuvergunning van Beaphar stamt uit 2006. Bij de laatste milieucontrole, in 2010, werden er overtredingen geconstateerd. De installatie van Beaphar werd zo aangepast, dat het bedrijf weer aan de regels voldeed. De gemeente stelt dat bij de constateringen in november 2011 de situatie bij het bedrijf veranderd was ten opzichte van de controle in 2010. En daardoor zou Beaphar de regels overtreden.

Beaphar heeft volgens de gemeente op illegale wijze afvalwater uit de productielijn rechtstreeks in het riool geloosd. Daarnaast hebben medewerkers van de gemeente geconstateerd dat er afvalwater op het riool geloosd werd via aansluitingen die niet bij de gemeente bekend waren. Deze aansluitingen zijn sinds 19 november verzegeld.

De gemeente stelt nog steeds achter haar manier van handelen te staan. “Dit handelen was de enige manier waarop we konden optreden,” stelt de woordvoerder van de gemeente. “Wij hebben ons puur op feiten gebaseerd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.